Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Transtelecom Mojeek BSI IDF Diffie-Hellman Belgium Bankers Life Office BoringSSL Telcotech Cozy Bear Anti-Botnet Guide automatizált szövegfeldolgozás Amnesty International CSDE terrorizmus RSA MoneyTaker internetes keresés RiskIQ EU SMB MainOne Cable ajánlások fejlesztés Microsoft Kamerka routing hiba Triton/TriSIS választások
 január 08. 14:49

A Beaming internetszolgáltató adatai alapján az előző évben több százezer kibertámadás érte az Egyesült Királyság vállalatait, melyek javarészt az internetre csatlakoztatott eszközök ellen irányultak.

Bővebben

A Beaming internetszolgáltató adatai alapján az előző évben több százezer kibertámadás érte az Egyesült Királyság vállalatait, melyek javarészt az internetre csatlakoztatott eszközök ellen irányultak. A szolgáltató több ezer, ügyfeleit ért támadást elemzett valós időben. Az eredmények szerint a vállalati hálózatokba történő bejutásra naponta átlagosan 633 kísérletet tettek, mindez egy évre vetítve 231 028 próbálkozást jelent, ami nagyjából megegyezik a 2016-os adatokkal. Kiderült, hogy a támadások körülbelül 70%-os arányban olyan célpontok ellen irányultak, mint a hálózati biztonsági kamerák, valamint egyéb IoT eszközök. Sonia Blizzard, a Beaming ügyvezető igazgatója szerint a tavalyi év volt az eddigi legrosszabb, az Egyesült Királyság szervezeteit célzó számítógépes fenyegetések szempontjából. Blizzard a kockázatok csökkentése érdekében javasolja a határvédelmi eszközök időszakos felülvizsgálatát, anomália alapú detektálás alkalmazását és a személyes e-mail fiókok, valamint a fájlmegosztó alkalmazások hozzáférhetőségének korlátozását.

(www.infosecurity-magazine.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb