Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
NAT ISIS cenzúra Google Új-Zéland CSDE NSS GitHub United Airlines ICDS TLS Japán GHIDRA trendek Facebook bizalmas dokumentumok VirusTotal BearSSL Apple Norvégia kiberbűnözés Unit 42 WolfSSL személyes adatok védelme Mondelez FSZB nyílt forráskódú szoftver ISAC Sofacy DHS
 2018. április 03. 10:35

A Google még tavaly ősszel jelentette be, hogy a böngészőjét egy új biztonsági funkcióval látja el, azonban a biztonsági szakma csak most figyelt fel a Chrome Cleanup Tool-ra.

Bővebben

A Google még tavaly ősszel jelentette be, hogy a böngészőjét egy új biztonsági funkcióval látja el, azonban a biztonsági szakma csak most figyelt fel a Chrome Cleanup Tool-ra. Ez a böngészőbe épített antivírus komponens az ESET víruskereső motorját felhasználva Windows rendszereken – a felhasználó tudta nélkül – gyakorlatilag a teljes fájlrendszert átvizsgálja olyan kártékony programok után kutatva, amelyek a böngészőre nézve fenyegetőek lehetnek. Találat esetén felajánlja, hogy eltávolítja a káros fájlokat, amelyek meta adatairól alapértelmezetten jelentést tesz a Google felé, olyan információkat továbbítva, mint a malware helye a fájlrendszerben, valamint egyéb – nem részletezett – rendszerinformációk, mindazonáltal ez a jelentéstétel opcionális. Időközben több biztonsági kutató is kifejezte aggodalmát az előzetes hozzájárulás hiánya és az eljárás átláthatatlansága miatt. A Google Chrome biztonsági főnöke egy Twitter posztban kiemelte, hogy a szoftver nem gyűjt be felhasználói információkat és csupán hetente fut le, valamint, hogy a fájlokon kizárólag felhasználói beleegyezést követően hajt végre bármiféle műveletet. 

motherboard.vice.com
Kevesebb
 Ma, 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre, velük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb