Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
DNS flag day zsarolóvírus Telegram BRI botnet Resecurity Adobe Reader álhírek NATO Cobalt Strike RAPEX Fallout Exploit Kit Kaspersky Safe Kids WinRAR Shodan Swiss Post CERT Medicall bírság fenyegetés felderítés alkalmazás biztonság FSB HauteLook Transavia Animoto gyakorlat CrowdStrike e-jegyrendszer Sisyphus Operation Cloud Hopper
 2018. április 19. 11:02

Az orosz médiafelügyeleti hatóság még az év vége előtt vizsgálatot indít a közösségi oldal ellen – nyilatkozta Alexander Zharov, a Roskomnadzor vezetője az Izvestiának.

Bővebben

Az orosz médiafelügyeleti hatóság még az év vége előtt vizsgálatot indít a közösségi oldal ellen – nyilatkozta Alexander Zharov, a Roskomnadzor vezetője az Izvestiának. A cég már több figyelmeztetést is kapott, miszerint ha nem tesz eleget az orosz nemzetiségű személyek adatainak kezelésére vonatkozó hatályos jogszabályoknak, úgy – a Telegramhoz hasonlóan – blokkolni fogják az oldal Oroszországból való elérését. A hivatkozott 2014-es törvény a külföldi csevegő szolgáltatást nyújtó vállalatok számára előírja, hogy az orosz állampolgárok adatai kizárólag az ország határain belül tárolhatók. A jogszabály kritikusai szerint azonban félő, hogy a felhasználók adatai ily módon az orosz hírszerzés számára könnyen hozzáférhetővé válnának. Zharov szerint a cég nem csak ennek kapcsán követ el mulasztást és rég kicsúszott a megfelelőséghez biztosított határidőkből.

www.securityweek.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb