Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Belgacom Etherum Trickbot Sir Timothy Berners-Lee Shodan helymeghatározás Google Play Törökország Transtelecom IP kamera malware Cyber National Mission Force IOCTA arcfelismerés EZECOM Safari Trend Micro IFG atomerőmű Ukrajna Hezbollah állami trójai blokklánc technológia Super Micro fenyegetés megfigyelés IRA Yossi Appleboum repülőtér Szíria
 április 19. 11:02

Az orosz médiafelügyeleti hatóság még az év vége előtt vizsgálatot indít a közösségi oldal ellen – nyilatkozta Alexander Zharov, a Roskomnadzor vezetője az Izvestiának.

Bővebben

Az orosz médiafelügyeleti hatóság még az év vége előtt vizsgálatot indít a közösségi oldal ellen – nyilatkozta Alexander Zharov, a Roskomnadzor vezetője az Izvestiának. A cég már több figyelmeztetést is kapott, miszerint ha nem tesz eleget az orosz nemzetiségű személyek adatainak kezelésére vonatkozó hatályos jogszabályoknak, úgy – a Telegramhoz hasonlóan – blokkolni fogják az oldal Oroszországból való elérését. A hivatkozott 2014-es törvény a külföldi csevegő szolgáltatást nyújtó vállalatok számára előírja, hogy az orosz állampolgárok adatai kizárólag az ország határain belül tárolhatók. A jogszabály kritikusai szerint azonban félő, hogy a felhasználók adatai ily módon az orosz hírszerzés számára könnyen hozzáférhetővé válnának. Zharov szerint a cég nem csak ennek kapcsán követ el mulasztást és rég kicsúszott a megfelelőséghez biztosított határidőkből.

www.securityweek.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb