Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Vietnám Cloudhopper Theodore Kramer biometrikus azonosítás Trend Micro zsarolóvírus RAND IoT helyzetkép PayPal petíció együttműködés UPnProxy arcfelismerés kiberbiztonság ITU BearSSL Észtország DNS hijacking FBI WolfSSL Google Play Skype SBU router személyes adatok védelme Norvégia ENSZ SEC Consult közösségi média
 2018. április 24. 10:33

Közleménye szerint 2018 első negyedévében mintegy 1.9 millió, az ISIS-hez és az al-Qaedához köthető tartalmat távolított el, vagy jelölt meg ártalmasként a közösségi platform, mindez gyakorlatilag kétszerese annak, amit a megelőző három hónap során sikerült felderíteni.

Bővebben

Közleménye szerint 2018 első negyedévében mintegy 1.9 millió, az ISIS-hez és az al-Qaedához köthető tartalmat távolított el, vagy jelölt meg ártalmasként a közösségi platform, mindez gyakorlatilag kétszerese annak, amit a megelőző három hónap során sikerült felderíteni. A sajtóközlemény kiemeli, hogy az ügyek többségét kevesebb, mint 1 perc alatt kezelték és az érintett posztok felfedezése szinte kizárólag a Facebook által alkalmazott technológiának, illetve a cég – immár 200 fős – dedikált csapatának köszönhető, a felhasználói jelzések csupán elenyésző részét (1%) teszik ki az észleléseknek. A beszámoló nem véletlen, hiszen a céget folyamatosan az a kritika éri, hogy nem képes gátat szabni az illegális tartalmak terjedésének. 

mashable.com
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb