Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Solid LoJax Jigsaw The_White_Company Cyber Threat Alliance Ukrajna Ausztria CLIP OS Sepio Systems NotPetya helymeghatározás OPCW Svájc bírság Brexit CIT Quadrat Google+ Triton/TriSIS Industroyer adatbiztonság Pentagon Safari titkosítás kémkedés kiber egyezmény Venezuela alkalmazás biztonság IFG DNS feloldás Operation Socialist
 április 24. 10:33

Közleménye szerint 2018 első negyedévében mintegy 1.9 millió, az ISIS-hez és az al-Qaedához köthető tartalmat távolított el, vagy jelölt meg ártalmasként a közösségi platform, mindez gyakorlatilag kétszerese annak, amit a megelőző három hónap során sikerült felderíteni.

Bővebben

Közleménye szerint 2018 első negyedévében mintegy 1.9 millió, az ISIS-hez és az al-Qaedához köthető tartalmat távolított el, vagy jelölt meg ártalmasként a közösségi platform, mindez gyakorlatilag kétszerese annak, amit a megelőző három hónap során sikerült felderíteni. A sajtóközlemény kiemeli, hogy az ügyek többségét kevesebb, mint 1 perc alatt kezelték és az érintett posztok felfedezése szinte kizárólag a Facebook által alkalmazott technológiának, illetve a cég – immár 200 fős – dedikált csapatának köszönhető, a felhasználói jelzések csupán elenyésző részét (1%) teszik ki az észleléseknek. A beszámoló nem véletlen, hiszen a céget folyamatosan az a kritika éri, hogy nem képes gátat szabni az illegális tartalmak terjedésének. 

mashable.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb