Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
incidensek Amazon sérülékenység BIND LCG Kit MITMEngine Air France Dashlane dezinformáció Windows Defender FSB ENISA ENSZ Citrix UNACEV2.dll Armor Games választások adathalászat Resecurity VirusTotal autóipar ASD RAPEX Adobe Reader DNS flag day Bundestag fenyegetés felderítés Nest Secure operációs rendszer etikai normák
 2018. július 25. 16:19

A hirdetésblokkoló AdGuard vizsgálata során több olyan Chrome és Firefox bővítményt, valamint Android és Apple alkalmazást azonosított, amelyek különböző megtévesztő technikákat alkalmazva személyes adatokat gyűjtenek a felhasználókról.

Bővebben

A hirdetésblokkoló AdGuard vizsgálata során több olyan Chrome és Firefox bővítményt, valamint Android és Apple alkalmazást azonosított, amelyek különböző megtévesztő technikákat alkalmazva személyes adatokat gyűjtenek a felhasználókról. A vizsgálatok során kiderült, hogy mindegyik hátterében ugyanaz a cég, a Big Star Labs áll, akik több szinten is megsértették az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletét (GDPR), ugyanis alkalmazásaik esetenként az összes böngészési előzményt begyűjtötték, és az URL-eket is változatlan formában tárolták el, ellentétben az adatvédelmi irányelvekben állítottakkal, miszerint kizárólag anonimizált adatokat gyűjtenek. Mindezek mellett azt is elmulasztották közölni a felhasználókkal, hogy adataikat kivel, és milyen módon osztják meg. Az AdGuard szakértői az eset nyilvánosságra hozásától azt várják, hogy a problémáról való értesülést követően az érintett platformok el fogják távolítani az alkalmazásokat, mivel a böngészési előzmények begyűjtése a bővítmény és alkalmazás áruházak irányelveivel is ellentétes.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb