Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Dragonfly Group-IB NIS NotPetya Siemens Coinhive Kambodzsa Industroyer atomerőmű iOS figyelmeztetés DNS feloldás vizsgálat Optimization Battery Cambridge Analytica IoT alkalmazás MFA szuperszámítógép SOHO fenyegetés Ipar 4.0 fejlesztés Cloudflare Kamerka kibervédelem VeriPol APT kritikus infrastruktúrák kiberbűnözés
 február 15. 09:53

Hírszerzési ügynökségek (CIA, NSA, FBI, valamint DIA) vezetői, az Egyesült Államok hírszerzési bizottsága (Senate Intelligence Committee) előtt fejtették ki álláspontjukat, miszerint a Huawei és a ZTE kínai okostelefon gyártók termékei és szolgáltatásai magas biztonsági kockázatot jelentenek az Egyesült Államok számára, így óva intik a lakosságot azok használatától.

Bővebben

Hírszerzési ügynökségek (CIA, NSA, FBI, valamint DIA) vezetői, az Egyesült Államok hírszerzési bizottsága (Senate Intelligence Committee) előtt fejtették ki álláspontjukat, miszerint a Huawei és a ZTE kínai okostelefon gyártók termékei és szolgáltatásai magas biztonsági kockázatot jelentenek az Egyesült Államok számára, így óva intik a lakosságot azok használatától. A vád szerint a nevezett gyártók “túl szoros kapcsolatot ápolnak külföldi kormányokkal”, ez pedig káros tevékenységekre, megfigyelésre adhat módot. Mindez nem minden előzmény nélküli, már 2012-ben merültek fel kételyek a cégekkel kapcsolatban, a kormányzat pedig egyes esetekben megakadályozta, hogy szövetségi ügynökségek számára technológiát értékesítsenek. Januárban azután hirtelen megszakadtak a Huawei és az AT&T közötti tárgyalások, amelyek a kínai gyártó telefonjainak az amerikai picaon való értékesítéséről szóltak, két szenátor pedig ennél is tovább ment, február elején törvényjavaslatot nyújtottak be, amelynek értelmében minden kormányzati szervet eltiltanának a szóban forgó gyártók termékeinek használatától. 

cnn.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb