Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Lets Encrypt CSU Unit 42 kiberkémkedés Yahoo Together Adobe ColdFusion személyes adatok védelme MSP fiókadatok Európai Tanács Netcraft RAPEX ipari kémkedés kiberbiztonsági stratégia sérülékenység vizsgálat Harold T. Martin III Discord Apple sérülékenység Bugcrowd Magyarország anti-phishing álhírek katonai adatok Whatapp Opera BEUC Google trendek adatszivárgás
 2018. február 15. 09:53

Hírszerzési ügynökségek (CIA, NSA, FBI, valamint DIA) vezetői, az Egyesült Államok hírszerzési bizottsága (Senate Intelligence Committee) előtt fejtették ki álláspontjukat, miszerint a Huawei és a ZTE kínai okostelefon gyártók termékei és szolgáltatásai magas biztonsági kockázatot jelentenek az Egyesült Államok számára, így óva intik a lakosságot azok használatától.

Bővebben

Hírszerzési ügynökségek (CIA, NSA, FBI, valamint DIA) vezetői, az Egyesült Államok hírszerzési bizottsága (Senate Intelligence Committee) előtt fejtették ki álláspontjukat, miszerint a Huawei és a ZTE kínai okostelefon gyártók termékei és szolgáltatásai magas biztonsági kockázatot jelentenek az Egyesült Államok számára, így óva intik a lakosságot azok használatától. A vád szerint a nevezett gyártók “túl szoros kapcsolatot ápolnak külföldi kormányokkal”, ez pedig káros tevékenységekre, megfigyelésre adhat módot. Mindez nem minden előzmény nélküli, már 2012-ben merültek fel kételyek a cégekkel kapcsolatban, a kormányzat pedig egyes esetekben megakadályozta, hogy szövetségi ügynökségek számára technológiát értékesítsenek. Januárban azután hirtelen megszakadtak a Huawei és az AT&T közötti tárgyalások, amelyek a kínai gyártó telefonjainak az amerikai picaon való értékesítéséről szóltak, két szenátor pedig ennél is tovább ment, február elején törvényjavaslatot nyújtottak be, amelynek értelmében minden kormányzati szervet eltiltanának a szóban forgó gyártók termékeinek használatától. 

cnn.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb