Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Discord Észtország sérülékenység vizsgálat ENSZ iOS Nardello & Co. Genf kanton konferencia Amazon kiberbiztonsági stratégia HTTPS Apple Pay dezinformáció USB terrorizmus India kibervédelem 5G FLUSH+RELOAD kiberbiztosítás kiberhadviselés blokklánc technológia Hollandia Touch ID hirdetés együttműködés DAFTA BSI e-Személyi Optimization Battery
 2018. április 23. 10:56

A cég szerint Windows Defender Browser Protection hozzájárul az adathalász és káros kódot terjesztő weboldalakkal szembeni védelemhez.

Bővebben

A cég szerint Windows Defender Browser Protection hozzájárul az adathalász és káros kódot terjesztő weboldalakkal szembeni védelemhez. A kiegészítő a meglátogatott URL-eket egy káros címeket tartalmazó listával veti össze és találat esetén egy figyelmeztető oldal megjelenésével adja azt a felhasználó tudtára. Az eljárást a Microsoft Edge-ből kölcsönözték, amely az NSS Labs 2017-es böngésző biztonságot mérő tesztjén képes volt blokkolni az adathalász támadások mintegy 99%-át. Ezen a megmérettetésen mind a Chrome, mind a Firefox jelentősen alacsonyabb eredményt ért el, előbbi 87%-kal, utóbbi 70%-kal zárt e tekintetben.

securityaffairs.co
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb