Tisztelt Látogató!

Az Ön által meglátogatott weboldal hamarosan megszüntetésre kerül.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet megújult honlapját az nki.gov.hu webcímen érheti el, ahol az Intézetre vonatkozó információk mellett hasznos IT-biztonsági anyagokat talál.
Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Momentive TOTOLINK Microsoft FireEye Egyesült Államok Ausztrália Docker Hub digitalizáció Európai Parlament Netflix rendőrségi eljárás Electrum alkalmazás cURL dezinformáció kémprogram Slack Exchange Gmail VPN Snowden TEMP.Veles Google felhasználói fiók RSA törvényjavaslat McAfee MalwareHunterTeam eSurv NVD
 2018. április 23. 10:56

A cég szerint Windows Defender Browser Protection hozzájárul az adathalász és káros kódot terjesztő weboldalakkal szembeni védelemhez.

Bővebben

A cég szerint Windows Defender Browser Protection hozzájárul az adathalász és káros kódot terjesztő weboldalakkal szembeni védelemhez. A kiegészítő a meglátogatott URL-eket egy káros címeket tartalmazó listával veti össze és találat esetén egy figyelmeztető oldal megjelenésével adja azt a felhasználó tudtára. Az eljárást a Microsoft Edge-ből kölcsönözték, amely az NSS Labs 2017-es böngésző biztonságot mérő tesztjén képes volt blokkolni az adathalász támadások mintegy 99%-át. Ezen a megmérettetésen mind a Chrome, mind a Firefox jelentősen alacsonyabb eredményt ért el, előbbi 87%-kal, utóbbi 70%-kal zárt e tekintetben.

securityaffairs.co
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb