Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
TLS álhírek Creep Exploit Kit közösségi média Patch Tuesday BRI McAfee GoBrut malware CVE kiberbűnözés CNIIHM APT operációs rendszer Csehország Hexion Bluetooth Resecurity adatszivárgás WhatsApp Android Kanada kémprogram ShadowHammer TEMP.Veles Petro Rabigh Microsoft Guri Emotet Tchap
 2018. május 02. 14:09

A világ legrangosabb, évente megrendezésre kerülő nemzetközi kibervédelmi gyakorlatán a különböző NATO ügynökségeket reprezentáló team szerezte meg az első helyet, megelőzve a francia és a cseh csapatokat.

Bővebben

A világ legrangosabb, évente megrendezésre kerülő nemzetközi kibervédelmi gyakorlatán a különböző NATO ügynökségeket képviselő team szerezte meg az első helyet, megelőzve a francia és a cseh csapatokat. „A győztes csapat minden kategóriában kitűnt a gyakorlat során” – nyilatkozta Aare Reintam, a rendezvényt szervező Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE) képviseletében, azt is hozzátéve azonban, hogy úgy véli, minden résztvevő kitett magáért. A körülbelül 4 000 virtualizált rendszer bevonásával zajlott gyakorlat során ugyanis a védekező szerepben lévő „kék csapatoknak” egyszerre kellett megbirkózniuk több, mint 150 komplex IT rendszer felügyeletével, az incidensjelentés készítésével, stratégiai döntések meghozásával, amellett, hogy forensic tevékenység, jogi, valamint a médiával kapcsolatos kihívások is a feladatok részét képezték. Az idei esemény tanulsága, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a technikai szakemberek, a civil és katonai résztvevők, valamint a döntéshozók közötti párbeszéd javítására.

ccdcoe.org
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb