Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Telegram disassembler Hollandia Trend Micro Skype APT malware Kaspersky Passenger Name Record trendek Apple Signal 5G jelentés adatszivárgás Adobe kiberbiztonsági stratégia Genf kanton X-Agent együttműködés Dél-Korea sérülékenység közösségi média MalwareHunterTeam ISAC ISIS Optimization Battery káros alkalmazás közlemény ajánlások
 2018. április 06. 09:55

A jelenleg dúló „kriptoláz” hevében a kiberbűnözők az eszközök könnyű fertőzése miatt egyre növekvő mértékben igyekeznek a mobil platformot is felhasználni profittermelésre, amire a Google hivatalos áruházát is előszeretettel használják.

Bővebben

A jelenleg dúló „kriptoláz” hevében a kiberbűnözők az eszközök könnyű fertőzése miatt egyre növekvő mértékben igyekeznek a mobil platformot is felhasználni profittermelésre, amire a Google hivatalos áruházát is előszeretettel használják. A Kaspersky Lab kutatói számtalan fertőzött VPN, játék és sport alkalmazást találtak a Google Play-en, amelyek közül némelyiket 100 000-nél is több alkalommal töltötték le. Ezek az applikációk, habár jellemzően legitim szolgáltatást is nyújtanak, azt főképp a figyelemelterelés miatt teszik, és fő céljuk az eszköz számítási kapacitásának felhasználása valamilyen kriptovaluta (pl. Monero) bányászásához. A biztonsági cég szerint a futball témájú app-ok a legnépszerűbbek, azon belül egy portugál nyelvű meccs-közvetítő alkalmazást töltötték le a legtöbben. A Kaspersky felvette a kapcsolatot a Google-lel, így a fertőzött applikációk mostanra eltávolításra kerültek.

www.zdnet.com
Kevesebb
 Ma, 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre, velük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb