Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Youtube Málta böngésző bővítmény CyberTrace Ausztrália Vueling BIND tudatosítás Foxit Reader CrowdStrike COPPA kezdeményezés kibertámadás Apple Instagram Mozilla Operation Cloud Hopper e-szavazórendszer Adobe Reader KLM ujjlenyomat EyeEm Creep Exploit Kit kormányzat webes sütik incidens Nest Secure Telegram Pdf olvasó DDoS
 2018. április 06. 09:55

A jelenleg dúló „kriptoláz” hevében a kiberbűnözők az eszközök könnyű fertőzése miatt egyre növekvő mértékben igyekeznek a mobil platformot is felhasználni profittermelésre, amire a Google hivatalos áruházát is előszeretettel használják.

Bővebben

A jelenleg dúló „kriptoláz” hevében a kiberbűnözők az eszközök könnyű fertőzése miatt egyre növekvő mértékben igyekeznek a mobil platformot is felhasználni profittermelésre, amire a Google hivatalos áruházát is előszeretettel használják. A Kaspersky Lab kutatói számtalan fertőzött VPN, játék és sport alkalmazást találtak a Google Play-en, amelyek közül némelyiket 100 000-nél is több alkalommal töltötték le. Ezek az applikációk, habár jellemzően legitim szolgáltatást is nyújtanak, azt főképp a figyelemelterelés miatt teszik, és fő céljuk az eszköz számítási kapacitásának felhasználása valamilyen kriptovaluta (pl. Monero) bányászásához. A biztonsági cég szerint a futball témájú app-ok a legnépszerűbbek, azon belül egy portugál nyelvű meccs-közvetítő alkalmazást töltötték le a legtöbben. A Kaspersky felvette a kapcsolatot a Google-lel, így a fertőzött applikációk mostanra eltávolításra kerültek.

www.zdnet.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb