Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Oracle IoT Franciaország GnuTLS Ukrajna SBU mobil GhostMiner Cambridge Analytica Cyber National Mission Force FireEye Eternal Red Swisscows szuperszámítógép kibervédelem Csehország WannaMine CNIIHM kritikus infrastruktúrák WolfSSL GandCrab Android Egyesült Államok Ipar 4.0 DNS feloldás MainOne Cable CoreTLS UPnProxy Governikus Autent SDK BGP
 április 11. 11:00

A Reddit nyilvánosságra hozta, hogy az oldal az orosz befolyás kivizsgálása érdekében 944 fiókot zárolt, amelyeket az orosz „troll gyárként” aposztrofált Internet Research Agency-hez (IRA) kötnek.

Bővebben

A Reddit nyilvánosságra hozta, hogy az oldal az orosz befolyás kivizsgálása során 944 fiókot zárolt, amelyeket az orosz „troll gyárként” aposztrofált Internet Research Agency-hez (IRA) kötnek. Az átláthatósági jelentés szerint ezek közül csupán 13 rendelkezett 10 000 feletti „Karmával” – ami a Reddit felhasználók közösségi aktivitását jelző mérőszám – 662 azonban egyáltalán nem kapott ilyen, a hivatkozások megosztása és kommentelések után járó pontot, ami arról árulkodik, hogy ezek valószínűleg nem élő fiókok. A Karmával rendelkező fiókok több, mint fele (145) ugyanakkor a biztonsági házirend alapján már korábban tiltásra került, még az amerikai választás előtt. Összességében csupán 7 olyan fiók volt, ami magas pontszámmal rendelkezett és átjutott a szigorú szűrésen. A szóban forgó gyanús fiókok egy meghatározott ideig még elérhetőek lesznek az érdeklődők számára.

www.theregister.co.uk
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb