Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
nyomkövetés elleni védelem Assistance and Access Bill NCCIC biometrikus azonosítás The Shadow Brokers nyílt forráskódú szoftver DeclarativeNetRequest IRC Belgium Skype dezinformáció Human Rights Watch böngésző bővítmény HTTPS ITU CSIRT RAPEX Dél-Korea Microsoft biztonsági funkció FDD T-Mobile KLM ISC Twitter pénzintézetek DNS flag day Európai Unió Instagram SIEM
 2018. április 11. 11:00

A Reddit nyilvánosságra hozta, hogy az oldal az orosz befolyás kivizsgálása érdekében 944 fiókot zárolt, amelyeket az orosz „troll gyárként” aposztrofált Internet Research Agency-hez (IRA) kötnek.

Bővebben

A Reddit nyilvánosságra hozta, hogy az oldal az orosz befolyás kivizsgálása során 944 fiókot zárolt, amelyeket az orosz „troll gyárként” aposztrofált Internet Research Agency-hez (IRA) kötnek. Az átláthatósági jelentés szerint ezek közül csupán 13 rendelkezett 10 000 feletti „Karmával” – ami a Reddit felhasználók közösségi aktivitását jelző mérőszám – 662 azonban egyáltalán nem kapott ilyen, a hivatkozások megosztása és kommentelések után járó pontot, ami arról árulkodik, hogy ezek valószínűleg nem élő fiókok. A Karmával rendelkező fiókok több, mint fele (145) ugyanakkor a biztonsági házirend alapján már korábban tiltásra került, még az amerikai választás előtt. Összességében csupán 7 olyan fiók volt, ami magas pontszámmal rendelkezett és átjutott a szigorú szűrésen. A szóban forgó gyanús fiókok egy meghatározott ideig még elérhetőek lesznek az érdeklődők számára.

www.theregister.co.uk
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb