Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
RocketChat NCISA mobil terrorizmus Five Eyes Signal Telegram helyzetkép Szaúd-Arábia kriptovaluta USA fejlesztés Zurich USB választások MitM adatbiztonság APT28 Android Kayak API kiberhadviselés UPnP Supermicro APT FBI Diffie-Hellman Kína rendelet Ukrajna
 2018. március 22. 15:52

A Reddit közösségi weboldal letiltotta a legnépszerűbb (a tiltás előtt 180 000 feliratkozóval rendelkező) feketepiaci témájú aloldalát, a DarkNetMarkets-t.

Bővebben

A Reddit közösségi weboldal letiltotta a legnépszerűbb (a tiltás előtt 180 000 feliratkozóval rendelkező) feketepiaci témájú aloldalát, a DarkNetMarkets-et. Ennek hátterében a tartalom politikában eszközölt szigorítás áll, mely megtiltja az illegális árucikkekkel történő kereskedést az oldalon, mint a lőszerek, robbanóanyagok, kábítószerek (beleértve az alkohol és dohánytermékeket is), szexuális szolgáltatások, lopott személyes adatok, valamint hamis dokumentumok vagy kriptopénzek. A teljes alreddit oldal tiltására azért volt szükség, mert a beszélgetések mellett olyan számban fordultak elő illegális üzletkötések, amiket a moderátorok már nem voltak képesek esetileg kezelni.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 Ma, 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre, velük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb