Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
routing hiba Apple mobilfizetés Safari adatmegosztás NotPetya Kína ENISA Sednit RiskIQ DNS feloldás peres eljárás Trend Micro CIT Quadrat IP kamera EternalBlue bizalmi szolgáltatók sérülékenység WannaMine Emotet Cambridge Analytica Brexit jelszavak ESET Észtország NFC VirusTotal Triton/TriSIS VeriPol kriptovaluta
 március 22. 15:52

A Reddit közösségi weboldal letiltotta a legnépszerűbb (a tiltás előtt 180 000 feliratkozóval rendelkező) feketepiaci témájú aloldalát, a DarkNetMarkets-t.

Bővebben

A Reddit közösségi weboldal letiltotta a legnépszerűbb (a tiltás előtt 180 000 feliratkozóval rendelkező) feketepiaci témájú aloldalát, a DarkNetMarkets-et. Ennek hátterében a tartalom politikában eszközölt szigorítás áll, mely megtiltja az illegális árucikkekkel történő kereskedést az oldalon, mint a lőszerek, robbanóanyagok, kábítószerek (beleértve az alkohol és dohánytermékeket is), szexuális szolgáltatások, lopott személyes adatok, valamint hamis dokumentumok vagy kriptopénzek. A teljes alreddit oldal tiltására azért volt szükség, mert a beszélgetések mellett olyan számban fordultak elő illegális üzletkötések, amiket a moderátorok már nem voltak képesek esetileg kezelni.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb