Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
IRC Resecurity Animoto ENISA EyeEm V4 GitLab BEUC Dragos FSB USA Málta Firefox MacBook Pro eljárásrend kibervédelmi szervezet Cobalt Strike threat intelligence Google Citrix Adrian Bednarek ISC szabályozás Ubiquiti GPS ShareThis EU-Parlament Közel-Kelet SMAShiNG KLM
 2018. március 22. 15:52

A Reddit közösségi weboldal letiltotta a legnépszerűbb (a tiltás előtt 180 000 feliratkozóval rendelkező) feketepiaci témájú aloldalát, a DarkNetMarkets-t.

Bővebben

A Reddit közösségi weboldal letiltotta a legnépszerűbb (a tiltás előtt 180 000 feliratkozóval rendelkező) feketepiaci témájú aloldalát, a DarkNetMarkets-et. Ennek hátterében a tartalom politikában eszközölt szigorítás áll, mely megtiltja az illegális árucikkekkel történő kereskedést az oldalon, mint a lőszerek, robbanóanyagok, kábítószerek (beleértve az alkohol és dohánytermékeket is), szexuális szolgáltatások, lopott személyes adatok, valamint hamis dokumentumok vagy kriptopénzek. A teljes alreddit oldal tiltására azért volt szükség, mert a beszélgetések mellett olyan számban fordultak elő illegális üzletkötések, amiket a moderátorok már nem voltak képesek esetileg kezelni.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb