Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Japán Iridium Dashlane breakout speed Huawei Népszámlálás OceanLotus bírság Citrix Cloudflare kibertámadás törvénymódosítás Rodriguez biometrikus azonosítás Cobalt Strike SMAShiNG Netcraft mobil IoT elemzés Fallout Exploit Kit biztonsági elemzés alkalmazás biztonság BIND Operation Cloud Hopper Animoto KLM Guri szankció adatgyűjtés
 2018. április 09. 12:47

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a vállalat egy munkatársa egy, a Twitteren küldött üzenetben felfedte, hogy az ügyintézők a felhasználói jelszavak első 4 karakterét látják az ügyintézői rendszerben – írja a Motherboard.

Bővebben

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a vállalat egy munkatársa egy, a Twitteren küldött üzenetben felfedte, hogy a felhasználói jelszavak első 4 karaktere hozzáférhető az ügyintézők számára – írja a Motherboard. Ezt követően vita alakult ki több felhasználó és az ügyfélszolgálat között, miszerint a jelszavak egyszerű szövegként történő tárolása mennyire veszélyes az esetleges informatikai támadások miatt. A cég egyik képviselője ugyanakkor igyekezett árnyalni a képet, miszerint az ügyintézők számára megjelenített információk és az adatok tárolási módjának összekeverése okozta a félreértést, és jelezte, hogy a biztonsági felelőssel való egyeztetés után bővebb információt közöl a témáról, ám ez a publikáció elkészültéig nem történt meg.

motherboard.vice.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb