Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
X-Agent GnuTLS SMB Németország GCSB Privacy International RocketChat Skype Egyesült Államok Investigatory Powers Act közösségi média Discord EU GDPR.eu Diffie-Hellman WolfSSL Darknet Adobe Air Canada GRU ESET Modlishka trendek MQTT EternalBlue arcfelismerés MFA Touch ID Google Akamai
 2018. április 09. 12:47

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a vállalat egy munkatársa egy, a Twitteren küldött üzenetben felfedte, hogy az ügyintézők a felhasználói jelszavak első 4 karakterét látják az ügyintézői rendszerben – írja a Motherboard.

Bővebben

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a vállalat egy munkatársa egy, a Twitteren küldött üzenetben felfedte, hogy a felhasználói jelszavak első 4 karaktere hozzáférhető az ügyintézők számára – írja a Motherboard. Ezt követően vita alakult ki több felhasználó és az ügyfélszolgálat között, miszerint a jelszavak egyszerű szövegként történő tárolása mennyire veszélyes az esetleges informatikai támadások miatt. A cég egyik képviselője ugyanakkor igyekezett árnyalni a képet, miszerint az ügyintézők számára megjelenített információk és az adatok tárolási módjának összekeverése okozta a félreértést, és jelezte, hogy a biztonsági felelőssel való egyeztetés után bővebb információt közöl a témáról, ám ez a publikáció elkészültéig nem történt meg.

motherboard.vice.com
Kevesebb
 Ma, 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre, velük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb