Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
személyes adatok védelme Emotet USA Zitis közösségi média vizsgálat MainOne Cable IRA Facebook Digi bizalmi szolgáltatások Kaspersky visszaélés kódfejtés incidensek atomerőmű CrowdStrike titkosítás Open Data Initiative WeChat Pay törvényjavaslat TeslaCrypt Kamerka Customs and Excise Act 2018 Dragos átláthatósági jelentés Yubico peres eljárás FIDO 2 Sophos
 április 09. 12:47

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a vállalat egy munkatársa egy, a Twitteren küldött üzenetben felfedte, hogy az ügyintézők a felhasználói jelszavak első 4 karakterét látják az ügyintézői rendszerben – írja a Motherboard.

Bővebben

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a vállalat egy munkatársa egy, a Twitteren küldött üzenetben felfedte, hogy a felhasználói jelszavak első 4 karaktere hozzáférhető az ügyintézők számára – írja a Motherboard. Ezt követően vita alakult ki több felhasználó és az ügyfélszolgálat között, miszerint a jelszavak egyszerű szövegként történő tárolása mennyire veszélyes az esetleges informatikai támadások miatt. A cég egyik képviselője ugyanakkor igyekezett árnyalni a képet, miszerint az ügyintézők számára megjelenített információk és az adatok tárolási módjának összekeverése okozta a félreértést, és jelezte, hogy a biztonsági felelőssel való egyeztetés után bővebb információt közöl a témáról, ám ez a publikáció elkészültéig nem történt meg.

motherboard.vice.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb