Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
NCI Agency kibertámadás EU-Parlament mobil DNS Gnosticplayers Dubsmash kibervédelem WhatsApp CyberTrace NOYB NGO ShareThis TLS GitHub káros kód Chrome NextDefense légi közlekedés bug bounty elemzés APT e-jegyrendszer HTTPS kiberkémkedés cenzúra The Information Foxconn kriptográfia Telegram IoT
 2018. április 17. 07:32

A Roskomnadzor mintegy 1.8 millió, az Amazon, illetve a Google felhő infrastruktúráihoz tartozó IP címet tiltatott ki az orosz internetszolgáltatóknál.

Bővebben

A Roskomnadzor mintegy 1.8 millió, az Amazon, illetve a Google felhő infrastruktúráihoz tartozó IP címet tiltatott ki az orosz internetszolgáltatóknál. Mindezt azért, mert a Telegram csevegő szolgáltatása – a jogerős tiltás ellenére – továbbra is elérhető maradt, azt a cég ugyanis a tech óriások felhőparkjaiba menekítette. Sok felhasználó a közösségi oldalakon fejezte ki felháborodását a médiafelügyeleti szerv döntésével szemben, mivel a tömeges IP tiltásnak köszönhetően több legitim webes szolgáltatás (játékok, mobil applikációk, kriptovaluta alkalmazások, stb.) elérése is megszűnt.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb