Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
személyes adatok védelme Kína bűnüldözési művelet Bloomberg Kamerka GhostMiner British Airways Proximus Supermicro EU Egyesült Államok OpenSSH GCHQ Ausztrália Brexit Snowden Motherboard Reddit EternalBlue Belgacom RSA SamSam MI USB Group-IB UPnProxy FireEye iOS kiberkémkedés NSA
 március 08. 16:44

A Microsoft közleményben tudatta, hogy a Windows saját védelmi komponense jelenleg képes detektálni a kormányzatok által széles körben használt FinFisher kémprogramot.

Bővebben

A Microsoft közleményben tudatta, hogy a Windows saját védelmi komponense jelenleg képes detektálni a kormányzatok által széles körben használt FinFisher kémprogramot. Múlt év során biztonsági kutatók olyan Word dokumentumokba ágyazott verziókról adtak hírt, amelyeket nulladik napi Microsoft Office sérülékenységek kihasználásával próbáltak orosz ajkú célpontok rendszereire juttatni. Az ESET kutatói ezek analízisével kapcsolatban problémába ütköztek, a szoftvert készítő Gamma Group által alkalmazott fejlett sandbox felismerő technikák miatt. A Microsoft is megerősíti, hogy az ellenőrzést megnehezítő kifinomult megoldások komoly energia befektetésről tanúskodnak, amelyek a hagyományos elemző eszközökkel közel lehetetlenné teszik a feldolgozást, ilyen például a virtuális környezetek észlelése és az ún. "spagetti kódolás" alkalmazása. Ennek ellenére az Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) sikeresen felismeri a csatolmányokba ágyazott FinFisher kódokat, emellett a Windows Defender is észleli a FinFisher támadási technikáit, mint például a memória befecskendezés.

www.zdnet.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb