Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
sérülékenység kiberbűnözés MITMEngine Európai Bizottság Pluto NSA közösségi média telekommunikáció kitiltás Németország Neptune Cobalt Strike rendőrségi eljárás Helyelőzmények Iridium törvényjavaslat kriptográfia Uber törvénymódosítás kibertámadás CVE választások szabályozás NextDefense EU US-CERT operációs rendszer felhasználói fiók Linux LockerGoga
 2018. március 08. 16:44

A Microsoft közleményben tudatta, hogy a Windows saját védelmi komponense jelenleg képes detektálni a kormányzatok által széles körben használt FinFisher kémprogramot.

Bővebben

A Microsoft közleményben tudatta, hogy a Windows saját védelmi komponense jelenleg képes detektálni a kormányzatok által széles körben használt FinFisher kémprogramot. Múlt év során biztonsági kutatók olyan Word dokumentumokba ágyazott verziókról adtak hírt, amelyeket nulladik napi Microsoft Office sérülékenységek kihasználásával próbáltak orosz ajkú célpontok rendszereire juttatni. Az ESET kutatói ezek analízisével kapcsolatban problémába ütköztek, a szoftvert készítő Gamma Group által alkalmazott fejlett sandbox felismerő technikák miatt. A Microsoft is megerősíti, hogy az ellenőrzést megnehezítő kifinomult megoldások komoly energia befektetésről tanúskodnak, amelyek a hagyományos elemző eszközökkel közel lehetetlenné teszik a feldolgozást, ilyen például a virtuális környezetek észlelése és az ún. "spagetti kódolás" alkalmazása. Ennek ellenére az Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) sikeresen felismeri a csatolmányokba ágyazott FinFisher kódokat, emellett a Windows Defender is észleli a FinFisher támadási technikáit, mint például a memória befecskendezés.

www.zdnet.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb