Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
ajánlások PayPal cenzúra operációs rendszer GandCrab biztonsági frissítés ausztrál parlament TOTOLINK törvénymódosítás Telegram Szingapúr cURL dekriptor DELFI bug Duqu Hackertámadás Kína SI-LAB Windows 10 elemző szotver Rodriguez álhírek Ransomware Patch Tuesday szabályok Stuxshop Creep Exploit Kit BSI EU
 2018. május 03. 12:24

A National Council for Civil Liberties (NCCL) civil jogvédő szervezet beadványt nyújtott be az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bíróságához a nyomozati hatáskör szabályozásáról szóló 2016. évi törvény (IPA) – más néven Snoopers’ Charter – 4. szakaszával kapcsolatban, arra hivatkozva, hogy az sérti az Egyesült Királyság állampolgárainak magánélethez való jogát, továbbá összeegyeztethetetlen az Emberi Jogok Európai Egyezményével.

Bővebben

A National Council for Civil Liberties (NCCL) civil jogvédő szervezet beadványt nyújtott be az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bíróságához a nyomozati hatáskör szabályozásáról szóló 2016. évi törvény (IPA) – más néven Snoopers’ Charter – 4. szakaszával kapcsolatban, arra hivatkozva, hogy az sérti az Egyesült Királyság állampolgárainak magánélethez való jogát, továbbá összeegyeztethetetlen az Emberi Jogok Európai Egyezményével. A kifogásolt rész ugyanis lehetővé teszi egyes hírközlési adatok – például az ügyfelek tartózkodási helyére vonatkozó információk és böngészési előzmények – megőrzését és hozzáférhetővé tételét a hatóságok számára. A bíróság ítéletében úgy határozott, hogy a szóban forgó szakasz részben jogellenes, mivel az információ gyűjtése nem korlátozott a súlyos bűncselekmények esetére. Ugyanakkor azt a vádat, miszerint a jogszabály „általános és válogatás nélküli gyűjtést tesz lehetővé” elutasították. A kormánynak a határozat szerint 2018. november 1-ig törvénymódosítást kell eszközölnie, úgy, hogy az megfeleljen az uniós jogszabályoknak.

(www.helpnetsecurity.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb