Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Shodan költségvetés Governikus Autent SDK Apple Pay ICS Cyber National Mission Force 3ve Silence MFA QUIC BGP RaaS titkosítás TLS FLUSH+RELOAD törvény VeriPol Szíria Új-Zéland Six4Three NIS meghallgatás Snowden internetes keresők Ipar 4.0 Crysis/Dharma MI Spanyolország Thaiföld Zitis
 február 21. 10:22

A Big Brother Watch (BBW) az elmúlt öt évben Nagy-Britannia helyi önkormányzatait ért internetes támadások elemzéséről adott közre összefoglalót.

Bővebben

A Big Brother Watch (BBW) az elmúlt öt évben Nagy-Britannia helyi önkormányzatait ért internetes támadások elemzéséről adott közre összefoglalót. Eszerint a válaszoló 395 önkormányzat közel harmada jelentett be legalább egy alkalommal incidenst és mintegy 25 önkormányzat nyilatkozta, hogy az ilyen jellegű incidenseknél adatszivárgás is történt, az önkormányzatok fele azonban elismerte, hogy nem tesz bejelentést a bekövetkezett incidensekről. A bevallott esetek alapján a közigazgatási szektor ellen összesen körülbelül 98 millió internetes támadás történt, ami alatt a károkozást vagy a rendszerekhez, hálózatokhoz és eszközökhöz történő jogosulatlan hozzáférést értjük. A BBW arra figyelmeztet, hogy ez a szám a jövőben csak nőni fog a kormányzat adathalmozó szemlélete miatt. A személyzet biztonsági képzésével kapcsolatban is komoly hiányosságokat találtak, csak minden második önkormányzat különít el erre a célra a saját költségvetéséből.

www.theregister.co.uk
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb