Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
GHIDRA Unit 42 Bundestag Oroszország VFEmail ISIS útmutató Passenger Name Record Trump Norvégia Vueling Oracle WebLogic közösségi média Foxconn Signal Franciaország Mondelez adatvédelem együttműködés Human Rights Watch Dashlane Wired Skype adatvédelmi nap Bugcrowd TLS SNI ISAC hadsereg irányelv jelentés
 2018. február 21. 10:22

A Big Brother Watch (BBW) az elmúlt öt évben Nagy-Britannia helyi önkormányzatait ért internetes támadások elemzéséről adott közre összefoglalót.

Bővebben

A Big Brother Watch (BBW) az elmúlt öt évben Nagy-Britannia helyi önkormányzatait ért internetes támadások elemzéséről adott közre összefoglalót. Eszerint a válaszoló 395 önkormányzat közel harmada jelentett be legalább egy alkalommal incidenst és mintegy 25 önkormányzat nyilatkozta, hogy az ilyen jellegű incidenseknél adatszivárgás is történt, az önkormányzatok fele azonban elismerte, hogy nem tesz bejelentést a bekövetkezett incidensekről. A bevallott esetek alapján a közigazgatási szektor ellen összesen körülbelül 98 millió internetes támadás történt, ami alatt a károkozást vagy a rendszerekhez, hálózatokhoz és eszközökhöz történő jogosulatlan hozzáférést értjük. A BBW arra figyelmeztet, hogy ez a szám a jövőben csak nőni fog a kormányzat adathalmozó szemlélete miatt. A személyzet biztonsági képzésével kapcsolatban is komoly hiányosságokat találtak, csak minden második önkormányzat különít el erre a célra a saját költségvetéséből.

www.theregister.co.uk
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb