Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
CSIRT dezinformáció Roskomnadzor szavazórendszer The Information WinRAR ujjlenyomat TLS elemző szotver Shodan KLM nyílt forráskódú szoftver Kína Twitter GitHub Apple Domain sérülékenység ENISA Southwest törvénymódosítás Armor Games BEUC 1Password Adobe MITMEngine mobil fenyegetés felderítés Windows 10 Pdf olvasó
 2018. február 06. 09:30

Az amerikai pénzügyi szabályozó testületek egy 2018. február 06-án megrendezésre kerülő kongresszusi meghallgatáson tervezik felhívni a törvényhozók figyelmét a kriptovalutákkal való kereskedést szabályozó új szövetségi keretrendszer megalkotásának fontosságára.

Bővebben

Az amerikai pénzügyi szabályozó testületek egy 2018. február 06-án megrendezésre kerülő kongresszusi meghallgatáson tervezik felhívni a törvényhozók figyelmét a kriptovalutákkal való kereskedést szabályozó új szövetségi keretrendszer megalkotásának fontosságára. Egyes kongresszusi források szerint az ülés nagy valószínűséggel az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) és az Amerikai Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet (SEC) hatásköreire fókuszáló tényfeltáró gyakorlat lesz, arra összpontosítva, hogy azok mennyiben képesek megvédeni a befektetőket az árfolyam-ingadozásoktól, a különféle megtévesztő tevékenységektől, valamint a kiberbűnözőktől. Jelenleg ugyanis nincs olyan szervezet, melynek ez dedikált feladata lenne és az sem tisztázott, hogy melyik testület tölthetné be ezt a szerepet. A jogi szempontból szürke zóna felszámolása azonban egyre sürgetőbb, amelyre jó példa a japán valutaváltó Coincheck-et ért incidens, amelynek során a támadók 530 millió dollár értékben tulajdonítottak el kriptovalutákat.

(www.reuters.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb