Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
UC Browser szankció álhírek titkosítás malvertising Kaspersky Safe Kids törvénymódosítás hálózati forgalom lehallgatása IT biztonság e-közigazgatás Helyelőzmények MAC cím TOTOLINK SensorVault Facebook Apple App Store e-szavazás Palo Alto adathalászat Zero-knowledge proof MALCOLM adatszivárgás Momentive Hexion EU Law Enforcement Emergency Response Protocol Sea Turtle Toyota Rodriguez Patch Tuesday Amerikai hadsereg
 2018. május 03. 12:51

A Ghostery nemrég készített „Nyomkövető Adó” című tanulmánya szerint az Amerikai Egyesült Államokban az 500 legnépszerűbb weboldal közel 90%-a legalább egy, 20%-uk pedig ötven, vagy több nyomkövetőt tartalmazott.

Bővebben

A Ghostery nemrég készített „Nyomkövető Adó” című tanulmánya szerint az Amerikai Egyesült Államokban az 500 legnépszerűbb weboldal közel 90%-a legalább egy, 20%-uk pedig ötven, vagy több nyomkövetőt tartalmazott és a vizsgált oldalak csupán mindössze 10%-a volt nyomkövető mentes. A tanulmány rávilágít arra is, hogy a nyomkövetők lényegesen lassítják a weboldalak betöltési sebességét, aminek a jelentőségét az amerikai netsemlegességet biztosító szabályok hatályon kívül helyezése tovább növeli.

(www.ghostery.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb