Tisztelt Látogató!

Az Ön által meglátogatott weboldal hamarosan megszüntetésre kerül.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet megújult honlapját az nki.gov.hu webcímen érheti el, ahol az Intézetre vonatkozó információk mellett hasznos IT-biztonsági anyagokat talál.
Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Exchange iskola Ryuk NCCIC Kifejezés eltávolítása: Cyber-Telecom Crime Report 2019 Cyber-Telecom Crime Report 2019 DSLink NBSZ_NKI Alert Logic SIS Pluto ElectionGuard SDK IBM router törvény Facebook PayPal választások ICS Telegram Snowden 5G Franciaország hibajavítás GandCrab spyware Momentive F5 Networks SharePoint Shodan WordPress
 2018. május 03. 07:18

Hatalmas felháborodást váltott ki a Chaohu Municipal Discipline Inspection and Supervision Commission kínai korrupció ellenes bizottság egy közleménye, melyben arról számolnak be, hogy egy nyomozás során egy gyanúsított törölt WeChat üzeneteit szerezték meg.

Bővebben

Hatalmas felháborodást váltott ki a Chaohu Municipal Discipline Inspection and Supervision Commission kínai korrupció ellenes bizottság egy közleménye, melyben arról számolnak be, hogy egy nyomozás során egy gyanúsított törölt WeChat üzeneteit szerezték meg. A Bizottság ugyan másnap eltávolította az online közzétett nyilatkozatot, azonban addigra az már széles körben megosztásra került a kínai közösségi oldalakon, és a magánélethez való jog azóta is elsődleges téma a felhasználók körében. A tömeg kritikája elsősorban a Kínai Kommunista Pártot és a WeChat-et fejlesztő Tencent-et éri, utóbbi emiatt nyilatkozat kiadására kényszerült, miszerint a cég nem tárolja a szerverein az ügyfelek chat előzményeit, azok csupán a végponti eszközökön érhetők el. A közlemény azonban csak további elégedetlenséget szított, mivel a törölt üzenetek hozzáférhetőségéről továbbra sem tartalmazott állásfoglalást.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb