Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
frissítés Galois Motherboard LCG Kit SI-LAB CNIIHM ENISA biztonsági esemény protokoll Adobe Facebook Swiss Post Shodan Monitor kvantumkriptográfia Sisyphus sérülékenységi adatbázis Venezuela Windows Checkpoint Tipline NCSU TEMP.Veles HKCrypt Stuxshop kiberkémkedés FireEye APT32 Guri Ausztria európai parlamenti választások RAM-kezelés
 2018. április 24. 14:05

A brit kormány új jogszabályokat fog bevezetni az online közösségi média platformokra vonatkozóan, amennyiben azok nem tesznek többet a kiskorúak védelme érdekében – nyilatkozta Jeremy Hunt brit egészségügyi miniszter.

Bővebben

A brit kormány új jogszabályokat fog bevezetni az online közösségi média platformokra vonatkozóan, amennyiben azok nem tesznek többet a kiskorúak védelme érdekében – nyilatkozta Jeremy Hunt brit egészségügyi miniszter. A tech óriásoknak küldött kemény hangú levelében „elfogadhatatlannak” és „felháborítónak” nevezte, hogy a közösségi oldalak képtelenek megakadályozni a korhatár alatti használatot. Hunt tavaly – egy speciálisan gyermekeknek szánt verzió miatt – már támadta a Facebook-ot, most azonban ultimátumot adott az érintett vállalatoknak, aminek értelmében egy hét áll rendelkezésükre, hogy lépéseket tegyenek a kiskorúak közösségi média oldalak használatának csökkentése és a számítógépes zaklatás megelőzése érdekében.

(www.washingtonpost.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb