Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
MoneyTaker TLS hírszerzés Ipar 4.0 CVSS Transtelecom CoreTLS kritikus infrastruktúrák Belgium felmérés Qwant Trickbot malware Office X-Agent internetes keresés Siemens Cambridge Analytica Telcotech Amnesty International Android filter bubble Huawei Franciaország Genf kanton rendelettervezet UPnProxy adatgyűjtés OpenSSL Kamerka
 április 24. 14:05

A brit kormány új jogszabályokat fog bevezetni az online közösségi média platformokra vonatkozóan, amennyiben azok nem tesznek többet a kiskorúak védelme érdekében – nyilatkozta Jeremy Hunt brit egészségügyi miniszter.

Bővebben

A brit kormány új jogszabályokat fog bevezetni az online közösségi média platformokra vonatkozóan, amennyiben azok nem tesznek többet a kiskorúak védelme érdekében – nyilatkozta Jeremy Hunt brit egészségügyi miniszter. A tech óriásoknak küldött kemény hangú levelében „elfogadhatatlannak” és „felháborítónak” nevezte, hogy a közösségi oldalak képtelenek megakadályozni a korhatár alatti használatot. Hunt tavaly – egy speciálisan gyermekeknek szánt verzió miatt – már támadta a Facebook-ot, most azonban ultimátumot adott az érintett vállalatoknak, aminek értelmében egy hét áll rendelkezésükre, hogy lépéseket tegyenek a kiskorúak közösségi média oldalak használatának csökkentése és a számítógépes zaklatás megelőzése érdekében.

(www.washingtonpost.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb