Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
törvényjavaslat automatizált szövegfeldolgozás SamSam EternalBlue Kaspersky router EU FSZB személyes adatok védelme petíció közösségi média szuperszámítógép VeriPol kódfejtés Anti-Botnet Guide Eternal Red atomerőmű iPhone Webroot FLUSH+RELOAD Amnesty International Turla Motherboard Android Transtelecom Svájc Triton/TriSIS internetes keresők Pikinis kiberkémkedés
 március 20. 14:04

A kripto pénzek szabályozására világszerte egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kormányzatok, ugyanakkor messze nem egységes elképzelések mentén.

Bővebben

A kriptopénzek szabályozására világszerte egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kormányzatok, ugyanakkor messze nem egységes elképzelések mentén. A legkeményebb intézkedéseket eddig Kína hozta a kriptovaluta kibocsátások (Initial Coin Offering – ICO) és a kriptovaluta váltás betiltásával, emellett támadva azokat a platformokat is, amelyek lehetővé teszik a belső kereskedelmet tengerentúli piacokon keresztül. Japán ehhez képest egy jóval megengedőbb megoldást választott, 16 kereskedési platform engedélyezésével, azonban azóta az ő hozzáállásuk esetében is szigorodás tapasztalható, ugyanis március elején 6 váltó cég is büntetést kapott. Az EU tagállamainak stratégiái között is sok az eltérés, míg Franciaország visszaszorítaná a virtuális fizetőeszközöket, Svájc egyenesen „kripto nemzetté" válna. Az Egyesült Államok még nem hozott átfogó szabályzatot a témában, eddig leginkább a kibocsátásra koncentrált, Oroszország pedig a pénzügyminiszter által januárban benyújtott törvénytervezet alapján a kriptovalutával való fizetést tiltaná, ugyanakkor engedélyezett maradna az ICO-k és a hagyományos valutára való átváltás. A G20-as nemzetek pénzügyminisztereinek, a héten esedékes csúcstalálkozóján a közös fellépés lehetőségét is napirendi pontra tűzik.

 

www.bloomberg.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb