Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
katonai adatok zsarolóvírus Hollandia SMAShiNG PIT BEUC kiberbiztonsági stratégia szabvány kriptovaluta jelentés CoffeeMeetsBagel PayPal MitM Kína kibervédelmi ügynökség Apache Struts API IoT VirusTotal fiókadatok Air Canada e-szavazórendszer CSIRT Gnosticplayers Lengyelország javaslat alkalmazás biztonság Adrian Bednarek Észtország Firefox
 2018. március 20. 14:04

A kripto pénzek szabályozására világszerte egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kormányzatok, ugyanakkor messze nem egységes elképzelések mentén.

Bővebben

A kriptopénzek szabályozására világszerte egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kormányzatok, ugyanakkor messze nem egységes elképzelések mentén. A legkeményebb intézkedéseket eddig Kína hozta a kriptovaluta kibocsátások (Initial Coin Offering – ICO) és a kriptovaluta váltás betiltásával, emellett támadva azokat a platformokat is, amelyek lehetővé teszik a belső kereskedelmet tengerentúli piacokon keresztül. Japán ehhez képest egy jóval megengedőbb megoldást választott, 16 kereskedési platform engedélyezésével, azonban azóta az ő hozzáállásuk esetében is szigorodás tapasztalható, ugyanis március elején 6 váltó cég is büntetést kapott. Az EU tagállamainak stratégiái között is sok az eltérés, míg Franciaország visszaszorítaná a virtuális fizetőeszközöket, Svájc egyenesen „kripto nemzetté" válna. Az Egyesült Államok még nem hozott átfogó szabályzatot a témában, eddig leginkább a kibocsátásra koncentrált, Oroszország pedig a pénzügyminiszter által januárban benyújtott törvénytervezet alapján a kriptovalutával való fizetést tiltaná, ugyanakkor engedélyezett maradna az ICO-k és a hagyományos valutára való átváltás. A G20-as nemzetek pénzügyminisztereinek, a héten esedékes csúcstalálkozóján a közös fellépés lehetőségét is napirendi pontra tűzik.

 

www.bloomberg.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb