Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Anti-Botnet Guide NotPetya Europol atomerőmű Eternal Red ESET bírság CVE kódfejtés SIPROTEC Kamerka adatmegosztás Oracle QUIC Irán RAND online propaganda átláthatósági jelentés Trickbot alkalmazás biztonság TLS MainOne Cable Zitis biztonsági esemény 5G RaaS bűnüldözés jelentés Optimization Battery Hollandia
 február 06. 13:05

A 2017-es év végén nyilvánosságra hozott University College London (UCL) kutatói által készített tanulmány szerint az egyesült királyságbeli 11 és 14 év közötti fiatalok többsége jobban érdeklődik a számítógépes bűncselekmények, mint más deviáns magatartásformák (például a dohányzás, a drogfogyasztás, lopás) iránt.

Bővebben

A 2017-es év végén nyilvánosságra hozott University College London (UCL) kutatói által készített tanulmány szerint az egyesült királyságbeli 11 és 14 év közötti fiatalok többsége jobban érdeklődik a számítógépes bűncselekmények, mint más deviáns magatartásformák (például a dohányzás, a drogfogyasztás, lopás) iránt. Kiderült, hogy a válaszadók 4,8%-a kísérelt már meg illetéktelenül hozzáférni más felhasználó közösségi oldalához, e-mail fiókjához vagy számítógépéhez, 0,9%-uk pedig rosszindulatú programokat is terjesztett az Interneten keresztül. Ezzel szemben a „hagyományos” bűncselekmények számosságukat tekintve csökkenő tendenciát mutatnak, ám a testi sértés okozása még így is vezető bűncselekmény. Egy másik vizsgálat, amelyet a National Crime Agency végzett, pedig arra jutott, hogy a brit hackerek átlagos életkora 17 év, és a fő motiváló erő társaik elismerésének a kivívása.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb