Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Turla IDF BSI ZDNet alkalmazás UPnP CoAP FSZB GandCrab iOS ESET privát böngészés bankok SamSam Nardello & Co. DAFTA adatszivárgás Six4Three együttműködés Oroszország FSB Pentagon 5G Siemens SBU megfigyelés Startpage Transtelecom Anti-Botnet Guide Webroot
 április 10. 12:32

Az amerikai Verizon telekommunikációs óriás 2017 végén egy több szektort is átfogó felmérést végzett a vállalati mobil használattal kapcsolatban, amely több problémára is fényt derített.

Bővebben

Az amerikai Verizon telekommunikációs óriás 2017 végén egy több szektort is átfogó felmérést végzett a vállalati mobil eszközök használatával kapcsolatban, amely több problémára is fényt derített. Eszerint, bár a cégek egyértelműen felismerik az ezekben rejlő biztonsági kockázatot (85% szerint ez közepes szintű, 26% gondolja jelentősnek), sőt annak folyamatos növekedésével is számolnak, ennek ellenére az üzleti célokat kiszolgáló hatékonyság érdekében háttérbe szorítják a biztonsági megfontolásokat. A válaszadó szakemberek mintegy 89%-a úgy nyilatkozott, hogy a mobil eszközök védelme érdekében a vállalatuk csupán egy biztonsági mechanizmust valósít meg, ráadásul sok helyen az alapvető megoldásokat sem alkalmazzák, például 39%-uk továbbra sem gondoskodik a alapértelmezett jelszavak cseréjéről. Pozitívumként kiemelhető, hogy a többség (86%)  ha csak minimális szinten is  figyelmet fordít a munkatársak biztonsági képzésére.

www.forbes.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb