Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
elemzés APT DPA 5G Twitter Planetary VPN GoBrut sérülékenység Irán Apple kvantumtechnológia Palo Alto Patch Tuesday HKCrypt Iridium BSI ENISA TOTOLINK Intune Bluetooth Windows 10 Duqu káros kód törvényjavaslat kémprogram IBM Amerikai hadsereg Egyesült Államok bug
 2018. április 10. 12:32

Az amerikai Verizon telekommunikációs óriás 2017 végén egy több szektort is átfogó felmérést végzett a vállalati mobil használattal kapcsolatban, amely több problémára is fényt derített.

Bővebben

Az amerikai Verizon telekommunikációs óriás 2017 végén egy több szektort is átfogó felmérést végzett a vállalati mobil eszközök használatával kapcsolatban, amely több problémára is fényt derített. Eszerint, bár a cégek egyértelműen felismerik az ezekben rejlő biztonsági kockázatot (85% szerint ez közepes szintű, 26% gondolja jelentősnek), sőt annak folyamatos növekedésével is számolnak, ennek ellenére az üzleti célokat kiszolgáló hatékonyság érdekében háttérbe szorítják a biztonsági megfontolásokat. A válaszadó szakemberek mintegy 89%-a úgy nyilatkozott, hogy a mobil eszközök védelme érdekében a vállalatuk csupán egy biztonsági mechanizmust valósít meg, ráadásul sok helyen az alapvető megoldásokat sem alkalmazzák, például 39%-uk továbbra sem gondoskodik a alapértelmezett jelszavak cseréjéről. Pozitívumként kiemelhető, hogy a többség (86%)  ha csak minimális szinten is  figyelmet fordít a munkatársak biztonsági képzésére.

www.forbes.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb