Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
GRU DuckDuckGo Vietnám trendek Six4Three VirusTotal Zurich Csehország backdoor Apple SBU Symantec Németország ISIS Ukrajna Diffie-Hellman pénzintézetek Optimization Battery Finnország Ariane biztonsági esemény Human Rights Watch terrorizmus Oroszország malware iPhone Genfi Konvenció USA Apple CoreTLS Kína
 2018. február 09. 08:37

A kis-és középvállalkozások (SMB) közel fele nem áll készen arra Ausztráliában, hogy megbirkózzon a 2018. február 22-én hatályba lépő adatszivárgásról szóló törvény támasztotta követelményekkel – állítja egy új tanulmány.

Bővebben

A kis-és középvállalkozások (SMB) közel fele nem áll készen arra Ausztráliában, hogy megbirkózzon a 2018. február 22-én hatályba lépő adatszivárgásról szóló törvény támasztotta követelményekkel – állítja egy új tanulmány. Eszerint az SMB-k csupán 18%-a rendelkezik megfelelőségi politikával, habár 33%-uknál legalább folyamatban van annak kidolgozása. A 10 és 99 fő közötti létszámú vállalkozások tekintetében végzett felmérés olyan főbb kockázati tényezőket is azonosított, mint például, hogy az SMB-k 57%-a az elmúlt 12 hónapban nem végzett kockázatértékelést, vagy hogy 63% esetében megengedett a távoli munkavégzés és az adatokhoz való hozzáférés is. A saját készülékek használatával kapcsolatban kiderült, a válaszadó cégek csupán 44%-ánál volt érvényben erre vonatkozó biztonsági szabályzat és csak 37%-nál korlátozták az ily módon hozzáférhető adatok körét. Paul Gracey, a felmérést végző HP South Pacific Printing System igazgatója kiemelte, hogy a szervezetek általában kizárólag harmadik féltől vásárolt szoftverekre bízzák a védelmüket, azonban a kívánt biztonsági szint eléréséhez integráltabb megoldások alkalmazására van szükség.

(www.itwire.com)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb