Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
GitLab Gnosticplayers NCI Agency kiberhadviselés etikai normák Bundestag Europol Dream Market GoBrut LockerGoga Málta bírság ENISA törvénymódosítás GfyCat Cyberscoop törvénymódosítási tervezet rdesktop Shodan DARPA incidensek pénzintézetek GandCrab Instagram TLS Cobalt Strike CCTI Apple App Store DPI jelentés
 2018. február 20. 16:35

A G Data jelentése szerint az androidos kártevők számát tekintve enyhe csökkenés volt megfigyelhető tavaly a megelőző évhez képest, azonban így is több, mint 3 millió mintát azonosítottak.

Bővebben

A G Data jelentése szerint az androidos kártevők számát tekintve enyhe csökkenés volt megfigyelhető tavaly a megelőző évhez képest, azonban így is több, mint 3 millió mintát azonosítottak. Ez önmagában nem feltétlenül mérvadó a biztonságot tekintve – hiszen az Android számít messze a legnépszerűbb mobil platformnak, ami a támadók számára nyilvánvaló vonzerőt jelent – amellett azonban mindenféleképpen komoly érv, hogy a Google biztonsági funkcióit kiegészítve egy vírusvédelmi szoftver is alkalmazásra kerüljön. Az összefoglaló emellett kitér arra is, hogy tavaly 841 sérülékenységet találtak androidos rendszerekben, amelyek közül a legtöbb CVSSC (Common Vulnerability Scoring System Calculator) szerinti 9-10-es (azaz kritikus) besorolású sérülékenység a Pixel/Nexus eszközöket érintette. Meg kell azonban említeni a tech óriás által bevezetett újdonságokat is, mint például a Project Treble, amelynek hála a gyártók sokkal gyorsabban képesek a biztonsági frissítéseket a készülékekre juttatni.

securityweek.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb