Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Svájc Oroszország Kanada Motherboard CrowdStrike titkosítás Kaspersky felhasználói fiók Franciaország Gmail Palo Alto Google Play BRI gyakorlat bug bounty SensorVault router biztonsági hiba gitignore operációs rendszer Chrome digitalizáció Proto BIS backdoor Ausztrália Csehország Venezuela tiltás Telegram
 2018. május 04. 08:50

A Google idénre tervezi az Android Things 1.0 széleskörű bevezetését, ami az Android operációs rendszer egy, speciálisan az IoT eszközökhöz készített változata.

Bővebben

A Google idénre tervezi az Android Things 1.0 széleskörű bevezetését, ami az Android operációs rendszer egy, speciálisan az IoT eszközökhöz készített változata – derült ki a cég éves konferenciáján, a Google I/O-n. A kezdeményezés célja, hogy egy egységes keretrendszert biztosíthassanak a különböző okos eszközök számára. A tervek szerint az Android Things kódjának egyes részei nem lesznek módosíthatóak, például ami  a Google-től származó frissítések telepítését hivatott kezelni. A cég ezzel az IoT rendszerek számára jelenleg messze a legnagyobb problémát jelentő biztonsági hiányosságokat szeretné javítani, amitől azt remélik, hogy a kockázatkerülőbb ipari szereplők számára is vonzóbbá tehetik a technológiát. A Google, az IoT eszközök fejlesztésében való komoly szerepvállalását szintén alátámasztja a Thread hálózati protokoll fejlesztése, amelyet az ARM-mel és a Qualcomm-mal együttműködve konzorciumi formában végez.

(www.itnews.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb