Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
T-Mobile Franciaország kriptográfia etikai normák APT Japán kiberhadviselés KeePass HauteLook EU Irán Foxconn brute force Cloudflare ENSZ Lengyelország Creep Exploit Kit ZDNet GfyCat DPI Southwest Galois ipari kémkedés Ubiquiti 1Password Kanada Chrome Telegram biometrikus azonosítás e-jegyrendszer
 2018. február 11. 09:50

A hatóságok fizikusokat tartóztattak le Oroszországban, mivel azok az ország legerősebb szuperszámítógépeit engedély nélkül bitcoin bányászatra használták fel.

Bővebben

A hatóságok fizikusokat tartóztattak le Oroszországban, mivel azok az ország legerősebb szuperszámítógépeit engedély nélkül bitcoin bányászatra használták fel. Az esetet a rendőrség helyett a KGB-utód Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kezelte, mivel az az ország vezető nukleáris laboratóriumában (RFNC-VNIIEF) történt. Maga az intézet ez, a külvilágtól elzárt és katonailag biztosított városban (Sarov) található, amelyet kizárólag a kutatóintézet munkatársai lakják. Az Interfax értesülései szerint a bányászatra használt egy pataflop-os szuperszámítógép egy szigorúan izolált hálózaton működött, így nem szabadott volna csatlakoznia a világhálóra. Amint ez megtörtént, riasztások érkeztek a biztonsági szolgálathoz, így a tevékenységre gyakorlatilag azonnal fény derült és a résztvevőket átadták a hatóságoknak. Nem ez volt az egyetlen jogtalan kriptobányászati incidens a régióban a múlt hét során, egy ukrán professzor is ezzel próbálkozott egy lutski felsőoktatási intézményben, amire a hírek szerint a videokártyák által keltett zaj miatt lettek figyelmesek.

bleepingcomputer.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb