Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Open Data Initiative Money Tap Törökország FireEye választások biztonsági esemény eIDAS Symantec RiskIQ fejlesztés Oracle Jigsaw hírszerzés költségvetés Facebook ESET WhatsApp Izrael MainOne Cable kriptovaluta WLAN blokklánc technológia LoJax szerzői jog IP kamera Office alkalmazás Yanjun Xu Sepio Systems Adobe
 február 11. 09:50

A hatóságok fizikusokat tartóztattak le Oroszországban, mivel azok az ország legerősebb szuperszámítógépeit engedély nélkül bitcoin bányászatra használták fel.

Bővebben

A hatóságok fizikusokat tartóztattak le Oroszországban, mivel azok az ország legerősebb szuperszámítógépeit engedély nélkül bitcoin bányászatra használták fel. Az esetet a rendőrség helyett a KGB-utód Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kezelte, mivel az az ország vezető nukleáris laboratóriumában (RFNC-VNIIEF) történt. Maga az intézet ez, a külvilágtól elzárt és katonailag biztosított városban (Sarov) található, amelyet kizárólag a kutatóintézet munkatársai lakják. Az Interfax értesülései szerint a bányászatra használt egy pataflop-os szuperszámítógép egy szigorúan izolált hálózaton működött, így nem szabadott volna csatlakoznia a világhálóra. Amint ez megtörtént, riasztások érkeztek a biztonsági szolgálathoz, így a tevékenységre gyakorlatilag azonnal fény derült és a résztvevőket átadták a hatóságoknak. Nem ez volt az egyetlen jogtalan kriptobányászati incidens a régióban a múlt hét során, egy ukrán professzor is ezzel próbálkozott egy lutski felsőoktatási intézményben, amire a hírek szerint a videokártyák által keltett zaj miatt lettek figyelmesek.

bleepingcomputer.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb