Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Shodan FSZB informatikai tesztüzem Independent Security Evaluators CSU e-szavazás Galois ENSZ FDD Europol adatszivárgás breakout speed ShareThis Cobalt Strike Ausztrália Kaspersky Safe Kids oktatás CrowdStrike rdesktop The Information LockerGoga gyakorlat BRI Cloudflare Android kémkedés threat intelligence protokoll ProtonMail törvény
 2018. április 11. 11:17

A pénzmosás, a terrorizmus és a kiberbűnözés finanszírozásának visszaszorításának érdekében az ausztrál kormány azonnali hatállyal kötelezi a kriptovaluta szolgáltatókat, hogy regisztráljanak az ausztrál üzleti hírszerző ügynökségnél (AUSTRAC).

Bővebben

A pénzmosás, a terrorizmus és a kiberbűnözés finanszírozásának visszaszorításának érdekében az ausztrál kormány azonnali hatállyal kötelezi a kriptovaluta szolgáltatókat, hogy regisztráljanak az ausztrál üzleti hírszerző ügynökségnél (AUSTRAC). Az intézkedés a pénzmosás és terrorellenes finanszírozási törvény (AML/CTF) támogatását szolgálja, mely előírja a szabályzás alá eső pénzügyi szervezetek (pl.: bankok, pénzforgalmi szolgáltatók) számára a felhasználók személyazonosságának megállapítására szolgáló információ gyűjtését, a tranzakciók nyomon követését, valamint hogy, jelentsék a 10 000 AUD-t meghaladó készpénzfelvételeket és egyéb gyanús tevékenységeket. Az AUSTRAC az új szabályzással növelte a pénzügyi hírszerzés lehetőségeit, azáltal, hogy a bitcoin és más kriptovaluták felhasználásáról szóló információk is megosztásra kerülnek az iparág és a kormányzati partnerek között  nyilatkozta Nicole Rose, az AUSTRAC vezérigazgatója. A jogalkotási reform következő nagy kihívást jelentő lépcsőfoka a szabályok ügyvédekre, könyvelőkre, ingatlanügynökökre és viszonteladókra történő kiterjesztése lesz.

(www.in.reuters.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb