Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
WhatsApp törvényjavaslat GhostMiner Bloomberg Google+ Új-Zéland Adobe Németország EU VeriPol Google Play Symantec Sepio Systems tanulmány Stuxnet 2.0 SamSam alkalmazás biztonság bizalmi szolgáltatók Heathrow Airport China Telecom mobilfizetés Japán DHS FireEye szuperszámítógép költségvetés CNIIHM kiber egyezmény kémkedés Proximus
 április 11. 11:17

A pénzmosás, a terrorizmus és a kiberbűnözés finanszírozásának visszaszorításának érdekében az ausztrál kormány azonnali hatállyal kötelezi a kriptovaluta szolgáltatókat, hogy regisztráljanak az ausztrál üzleti hírszerző ügynökségnél (AUSTRAC).

Bővebben

A pénzmosás, a terrorizmus és a kiberbűnözés finanszírozásának visszaszorításának érdekében az ausztrál kormány azonnali hatállyal kötelezi a kriptovaluta szolgáltatókat, hogy regisztráljanak az ausztrál üzleti hírszerző ügynökségnél (AUSTRAC). Az intézkedés a pénzmosás és terrorellenes finanszírozási törvény (AML/CTF) támogatását szolgálja, mely előírja a szabályzás alá eső pénzügyi szervezetek (pl.: bankok, pénzforgalmi szolgáltatók) számára a felhasználók személyazonosságának megállapítására szolgáló információ gyűjtését, a tranzakciók nyomon követését, valamint hogy, jelentsék a 10 000 AUD-t meghaladó készpénzfelvételeket és egyéb gyanús tevékenységeket. Az AUSTRAC az új szabályzással növelte a pénzügyi hírszerzés lehetőségeit, azáltal, hogy a bitcoin és más kriptovaluták felhasználásáról szóló információk is megosztásra kerülnek az iparág és a kormányzati partnerek között  nyilatkozta Nicole Rose, az AUSTRAC vezérigazgatója. A jogalkotási reform következő nagy kihívást jelentő lépcsőfoka a szabályok ügyvédekre, könyvelőkre, ingatlanügynökökre és viszonteladókra történő kiterjesztése lesz.

(www.in.reuters.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb