Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Németország Apple Safari malware cenzúra Proximus Signal USA Kambodzsa átláthatósági jelentés bírság kiberbűnözés adatszivárgás vizsgálat fenyegetés kiberháború Transtelecom CrowdStrike Azure Pakisztán Google Telcotech Facebook Zeus Panda Sudpresse Twitter peres eljárás adatmegosztás kiberhadviselés CIT Quadrat
 április 03. 16:20

Az ausztrál parlament elfogadta a kritikus infrastruktúrák védelméről szóló törvényt, mellyel a kormányzat a villamos energia, víz, gáz és a hajózási szektorok, „külföldi befolyástól” való védelmét kívánja biztosítani, azáltal, hogy a miniszterek számára lehetővé teszi, hogy a vállalatokat direkt módon utasíthassák biztonsági intézkedések meghozására, amennyiben nemzetbiztonsági kockázat merülne fel.

Bővebben

Az ausztrál parlament elfogadta a kritikus infrastruktúrák védelméről szóló törvényt, mellyel a kormányzat a villamos energia, víz, földgáz és a hajózási szektorok, „külföldi befolyástól” való védelmét kívánja biztosítani, azáltal, hogy a miniszterek számára lehetővé teszi, hogy a vállalatokat direkt módon utasíthassák biztonsági intézkedések meghozására, amennyiben nemzetbiztonsági kockázat merülne fel. Az ágazatért felelős miniszter abban az esetben alkalmazhatja a kiterjesztett jogkört és adhat ki utasítást, ha egy szakmai szervezet – mint az Ausztrál Biztonsági Hírszerző Szervezet (ASIO) – kedvezőtlen biztonsági értékelést készít és a kockázat megszűntetése más módon nem lehetséges. Peter Dutton belügyminiszter nyilatkozatában kifejtette, hogy a jogszabály nyomán létrejön a magas kockázatú kritikus infrastruktúrákhoz tartozó rendszerelemek részletes nyilvántartása, mely tulajdonjogi és hozzáférési információkat is tartalmaz majd.

(www.zdnet.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb