Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
MyHeritage Dashlane WhatsApp nyílt forráskódú szoftver alkalmazás biztonság autóipar LastPass Zero-knowledge proof alkalmazás ujjlenyomat EU-Parlament Pdf olvasó MAVNI zsarolóvírus ISC biometrikus azonosítás elemzés kétfaktoros autentikáció LCG Kit Belgium Altran biztonsági elemzés CheckPoint ExNCS2019 Németország gyakorlat e-Személyi Artsy backdoor mobil
 2018. április 03. 16:20

Az ausztrál parlament elfogadta a kritikus infrastruktúrák védelméről szóló törvényt, mellyel a kormányzat a villamos energia, víz, gáz és a hajózási szektorok, „külföldi befolyástól” való védelmét kívánja biztosítani, azáltal, hogy a miniszterek számára lehetővé teszi, hogy a vállalatokat direkt módon utasíthassák biztonsági intézkedések meghozására, amennyiben nemzetbiztonsági kockázat merülne fel.

Bővebben

Az ausztrál parlament elfogadta a kritikus infrastruktúrák védelméről szóló törvényt, mellyel a kormányzat a villamos energia, víz, földgáz és a hajózási szektorok, „külföldi befolyástól” való védelmét kívánja biztosítani, azáltal, hogy a miniszterek számára lehetővé teszi, hogy a vállalatokat direkt módon utasíthassák biztonsági intézkedések meghozására, amennyiben nemzetbiztonsági kockázat merülne fel. Az ágazatért felelős miniszter abban az esetben alkalmazhatja a kiterjesztett jogkört és adhat ki utasítást, ha egy szakmai szervezet – mint az Ausztrál Biztonsági Hírszerző Szervezet (ASIO) – kedvezőtlen biztonsági értékelést készít és a kockázat megszűntetése más módon nem lehetséges. Peter Dutton belügyminiszter nyilatkozatában kifejtette, hogy a jogszabály nyomán létrejön a magas kockázatú kritikus infrastruktúrákhoz tartozó rendszerelemek részletes nyilvántartása, mely tulajdonjogi és hozzáférési információkat is tartalmaz majd.

(www.zdnet.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb