Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Facebook GDPR.eu fejlesztés OpenSSL ajánlások terrorizmus X-Agent Európai Unió Twitter ITU Finnország kibervédelem közlemény Kína Turla MSP káros alkalmazás USB TLS tanulmány Darknet útmutató UPnProxy MFA Touch ID APT Linux Japán protokoll tiltás
 2018. április 03. 16:20

Az ausztrál parlament elfogadta a kritikus infrastruktúrák védelméről szóló törvényt, mellyel a kormányzat a villamos energia, víz, gáz és a hajózási szektorok, „külföldi befolyástól” való védelmét kívánja biztosítani, azáltal, hogy a miniszterek számára lehetővé teszi, hogy a vállalatokat direkt módon utasíthassák biztonsági intézkedések meghozására, amennyiben nemzetbiztonsági kockázat merülne fel.

Bővebben

Az ausztrál parlament elfogadta a kritikus infrastruktúrák védelméről szóló törvényt, mellyel a kormányzat a villamos energia, víz, földgáz és a hajózási szektorok, „külföldi befolyástól” való védelmét kívánja biztosítani, azáltal, hogy a miniszterek számára lehetővé teszi, hogy a vállalatokat direkt módon utasíthassák biztonsági intézkedések meghozására, amennyiben nemzetbiztonsági kockázat merülne fel. Az ágazatért felelős miniszter abban az esetben alkalmazhatja a kiterjesztett jogkört és adhat ki utasítást, ha egy szakmai szervezet – mint az Ausztrál Biztonsági Hírszerző Szervezet (ASIO) – kedvezőtlen biztonsági értékelést készít és a kockázat megszűntetése más módon nem lehetséges. Peter Dutton belügyminiszter nyilatkozatában kifejtette, hogy a jogszabály nyomán létrejön a magas kockázatú kritikus infrastruktúrákhoz tartozó rendszerelemek részletes nyilvántartása, mely tulajdonjogi és hozzáférési információkat is tartalmaz majd.

(www.zdnet.com)
Kevesebb
 Ma, 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre, velük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb