Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
GDPR kibervédelmi szervezet álhírek Firefox FreeRDP kibertámadás Málta EU MALCOLM Dashlane iCloud tanulmány anti-phishing e-szavazórendszer mstsc Svájc Népszámlálás Windows Defender Android Cobalt Strike breakout speed GitHub kezdeményezés The Information sérülékenység kiberkémkedés Nest Secure UAC Shodan nyomkövetés elleni védelem
 2018. március 12. 09:08

Múlt péntek óta van lehetőség az Európai Bizottság által felállított új szakértői csoporthoz való csatlakozáshoz, melynek a mesterséges intelligencia hatékony és etikus módon történő felhasználására kell majd ajánlásokat kidolgoznia.

Bővebben

Múlt péntek óta van lehetőség az Európai Bizottság által felállított új szakértői csoporthoz való csatlakozáshoz, melynek a mesterséges intelligencia hatékony és etikus módon történő felhasználására kell majd ajánlásokat kidolgoznia. Ennek értelmében például javaslatokkal kell szolgálnia a Bizottság részére az "Európai MI Szövetség" létrehozásához, és az év végéig be kell nyújtania az MI etikus fejlesztésére és felhasználására vonatkozó iránymutatások, az Alapjogi Chartára alapozott tervezetét. A szakértői munkához kiinduló pontként korábbi, a témakör szempontjából releváns kutatásokat tekintenek, mint például az ipari technológiákról készült jelentés. A jelentkezési határidő 2018. április 9-ig tart, ugyanis a Bizottság már májusban működtetni szeretné a szakértői csoportot.

(www.europa.eu)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb