Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Windows 10 BEUC Apple nyílt forráskódú szoftver választások BIS kriptovaluta álhírek WinRAR oktatás Dashlane anti-phishing kormányzat autóipar CSIRT kémkedés Svédország Venezuela KeePass DNS Brave Browser PIT EyeEm Resecurity USA DPA kiberhadviselés VPN Nest Secure RDP
 2018. április 27. 11:54

Az Európai Unió tagállamai, valamint Kanada és az Amerikai Egyesült Államok közös erőfeszítésének eredményeként április 25-én egy összehangolt akciójuk keretében elhallgattatták az Iszlám Állam (IS) szócsövének tekintett Amraq hírügynökséget.

Bővebben

Az Európai Unió tagállamai, valamint Kanada és az Amerikai Egyesült Államok közös erőfeszítésének eredményeként április 25-én egy összehangolt akciójuk keretében elhallgattatták az Iszlám Állam (IS) szócsövének tekintett Amraq hírügynökséget. A hírügynökség ellen már 2015-ben és 2016-ban is tett lépéseket az EUROPOL, de 2018. április 25-én és 26-án olyan mértékű, egyidejű lépéssorozat került végrehajtásra, melynek eredményeként nemcsak az Amraq, hanem az al-Bayan rádió, illetve a Halumu és Nashir híroldalak is eltávolításra kerültek. A résztvevők egybehangzó véleménye szerint ezzel a lépéssel az IS szimpatizánsainak elsődleges információforrása került megszüntetésre. A szakértők reményei szerint a begyűjtött adatok alapján azonosítani tudják az oldalak rendszergazdáit, valamint a potenciálisan radikalizálódott személyeket az EU területén és azon kívül is.

www.europol.europa.eu
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb