Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
személyes adatok védelme DDE Sepio Systems Transtelecom állami trójai Ukrajna Snapchat Facebook GCHQ sérülékenység Ausztrália China Telecom Chrome routing hiba titkosítás IFG Szíria Signal Global Threat Index Microsoft szuperszámítógép kiber egyezmény Google automatizált szövegfeldolgozás CSIS választások illegális kriptovaluta bányászat Dánia Etherum fejlesztés
 április 27. 11:54

Az Európai Unió tagállamai, valamint Kanada és az Amerikai Egyesült Államok közös erőfeszítésének eredményeként április 25-én egy összehangolt akciójuk keretében elhallgattatták az Iszlám Állam (IS) szócsövének tekintett Amraq hírügynökséget.

Bővebben

Az Európai Unió tagállamai, valamint Kanada és az Amerikai Egyesült Államok közös erőfeszítésének eredményeként április 25-én egy összehangolt akciójuk keretében elhallgattatták az Iszlám Állam (IS) szócsövének tekintett Amraq hírügynökséget. A hírügynökség ellen már 2015-ben és 2016-ban is tett lépéseket az EUROPOL, de 2018. április 25-én és 26-án olyan mértékű, egyidejű lépéssorozat került végrehajtásra, melynek eredményeként nemcsak az Amraq, hanem az al-Bayan rádió, illetve a Halumu és Nashir híroldalak is eltávolításra kerültek. A résztvevők egybehangzó véleménye szerint ezzel a lépéssel az IS szimpatizánsainak elsődleges információforrása került megszüntetésre. A szakértők reményei szerint a begyűjtött adatok alapján azonosítani tudják az oldalak rendszergazdáit, valamint a potenciálisan radikalizálódott személyeket az EU területén és azon kívül is.

www.europol.europa.eu
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb