Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
hálózati forgalom lehallgatása tudatosítás kiberbiztonsági stratégia Trump GDPR ISC BIND DARPA Apple SIEM Citrix MALCOLM képkereső Cobalt Strike breakout speed álhírek Dream Market Instagram NCI Agency Irán e-szavazás böngésző bővítmény EDNS anti-phishing törvénymódosítás malware 1Password GitHub Kína Népszámlálás
 2018. április 13. 14:46

A brit hírszerző szolgálat (GCHQ) hivatalosan elismerte, hogy a Védelmi Minisztériummal karöltve informatikai támadást hajtott végre a terrorszervezet ellen.

Bővebben

A brit hírszerző szolgálat (GCHQ) hivatalosan elismerte, hogy a Védelmi Minisztériummal karöltve informatikai támadást hajtott végre a terrorszervezet ellen. Ez volt az első alkalom, hogy – egy nagyobb katonai művelet támogatásaként – az ellenség online képességeinek korlátozására is hangsúlyt fektettek, mondta Jeremy Fleming, a GCHQ vezérigazgatója egy manchesteri kiberbiztonsági konferencián. A támadások célja az ISIS-hez köthető valamilyen internetes tevékenység ellehetetlenítése, valamint eszközökben és hálózatokban való károkozás voltak, amelyek Fleming szerint jelentős támogatást nyújtottak a harctéri cselekményeknek. A témában nyilatkozott Ilia Kolochenko, a High-Tech Bridge vezetője is, aki szerint a közeljövőben egyre több ilyen, nemzetállamok által indított támadás fog történni, ám ezek hatékonyságának elismerése mellett felhívta a figyelmet arra is, hogy amennyiben európai vagy amerikai polgárok válnak célponttá, úgy nemzetközi jogi aggályok merülhetnek fel.

www.securityweek.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb