Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
elemző szotver e-közigazgatás Shodan Monitor Patch Tuesday böngésző bővítmény DNS Norsk Hydro router Fallout Exploit Kit VPN NextDefense Bundestag letiltás kriptográfia zsarolóvírus Motherboard Stuxnet gitignore Planetary digitalizáció DARPA GoBrut európai parlamenti választások biometrikus azonosítás Litvánia CyberLens biztonsági eszköz cenzúra szavazórendszer Csehország
 2018. január 26. 09:44

Theresa May brit miniszterelnök ismételten felszólította az IT szakembereket, hogy dolgozzanak ki egy olyan titkosítási eljárást, amellyel a bűnüldöző szervezetek hozzáférhetnek a felhasználók titkosított kommunikációjához.

Bővebben

Theresa May brit miniszterelnök ismételten felszólította az IT szakembereket, hogy dolgozzanak ki egy olyan titkosítási eljárást, amellyel a bűnüldöző szervezetek hozzáférhetnek a felhasználók titkosított kommunikációjához. A Svájcban megrendezésre került Világgazdasági Fórumon (WEF) a miniszterelnök a technológia előnyeiről és hátrányairól tartott beszédében, megemlítette a különféle platformok szélsőséges tartalmaira vonatkozó szabályzás kidolgozásának szükségességét. A probléma középpontjába a végponttól végpontig terjedő titkosítást alkalmazó szoftverek állnak, ahol még az alkalmazás fejlesztői sem képesek dekódolni és olvasni a felhasználók közötti titkosított üzeneteket. Christopher Wray az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodájának (FBI) igazgatója a hónap elején szintén arról beszélt, hogy olyan törvénymódosításra és eszközkialakításokra van szükség, amelyek lehetővé teszik az adatbiztonságot amellett, hogy bírósági végzéssel a hatóságok számára hozzáférést biztosítanak az adatokhoz. A biztonságtechnikai szakemberek szerint az ilyen titkosítási eljárás kialakításában az okoz nehézséget, hogy nem képesek olyan hátsó ajtót biztosítani, amelyet csak és kizárólag a hatóságok vesznek igénybe, mert idővel a hackerek és bűnözők is felhasználhatják káros tevékenységeik során.

(www.theregister.co.uk)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb