Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
alkalmazás Chrome Dél-Korea telekommunikáció IoT felmérés Toka Kaspersky ENISA szivárogtatás letiltás Google kriptovaluta Venmo Mexikó riasztás szavazás legjobb gyakorlatok Grayhat Warfare Zelle stratégia adatlopás kiberháború tanulmány Tor drón kibertámadás EU Infowars CyCon X
 július 31. 10:58

Az Egyesült Királyság Kiberbiztonsági Központjának (NCSC) ─ a brit kormányzat információbiztonságáért felelős szervezeteként ─ egyik alapfeladata legjobb gyakorlatok és útmutatók készítése a köz-, valamint a magánszféra számára. E minőségében készítette legutóbbi anyagát is, amely az egyik legnépszerűbb Linux disztribúció, az UBUNTU legújabb kiadásának javasolt biztonsági beállításait tartalmazza.

Bővebben

Az Egyesült Királyság Kiberbiztonsági Központjának (NCSC) ─ a brit kormányzat információbiztonságáért felelős szervezeteként ─ egyik alapfeladata legjobb gyakorlatok és útmutatók készítése a köz-, valamint a magánszféra számára. E minőségében készítette legutóbbi anyagát is, amely az egyik legnépszerűbb Linux disztribúció, az Ubuntu legújabb kiadásának javasolt biztonsági beállításait tartalmazza. Az összefoglaló többek között érinti a távoli hozzáférés VPN-en keresztüli beállítását, az erős jelszó házirend alkalmazását, az UEFI megfelelő konfigurálását, a Kernel Livepatch engedélyezését, vagy a tűzfal megfelelő konfigurálását. A központ által készített dokumentumok a végfelhasználói eszközök biztosításának céljából létrehozott „End User Device” (EUD) biztonsági keretrendszer alapján készülnek, amely 12 alapelv mentén igyekszik biztosítani a megfelelő biztonsági szintet. Az ajánlások a vállalati környezet mellett otthoni felhasználás során is sikerrel hasznosíthatóak.

(blog.ubuntu.com)
Kevesebb
Hasonló hírek
 július 06. 11:15

A holland Nemzeti Kiberbiztonsági Centrum (NCSC) egy, a mobil appok biztonságával kapcsolatos útmutatót adott ki.

Bővebben

A holland Nemzeti Kiberbiztonsági Centrum (NCSC) egy, a mobil appok biztonságával kapcsolatos útmutatót adott ki. Mivel a mobilon alkalmazott programok egyre fontosabb szerepet játszanak életünkben, emiatt a különféle támadásoknak is mind jobban kitettek, ezért egyaránt fontos, hogy a mobil készülékek és az azokra telepített programok is biztonságosak legyenek. A kiadvány intézkedési javaslatokat tartalmaz, hogy miként tehetőek az alkalmazások még biztonságosabbá, hogyan lehet a felhasználókat megvédeni a különféle támadásoktól. Az anyag oly módon került strukturálásra, hogy az illeszkedik a webes alkalmazások biztonságával kapcsolatos tájékoztatóhoz, így, ha a mobil app szerver oldalán webalkalmazás biztosítja a felhasználói interakciót, a mobilalkalmazásokra tett javaslatok zökkenőmentesen integrálhatóak a webalkalmazásokkal kapcsolatosan kiadott tájékoztatóhoz. 

(www.ncsc.nl)
Kevesebb