Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
brute force rdesktop Resecurity kiberbiztonsági stratégia ipari kémkedés DDoS nyílt forráskódú szoftver Whitepages Vueling kiberhadviselés Mozilla kiberkémkedés ENSZ Cyberscoop Európai Tanács Telegram Microsoft Bugcrowd incidensek VPN törvénymódosítási tervezet útmutató Android Roskomnadzor MyHeritage szankció kibervédelem Trump StealthWorker FreeRDP
 2018. április 18. 10:13

Az Egyesült Államokban nemrégiben elfogadott CLOUD törvény lehetővé teszi a szövetségi hatóságok számára, hogy egy bírói határozat birtokában hozzáférhessenek az állampolgárok tengerentúli szerevereken tárolt komminikációjához.

Bővebben

Az Egyesült Államokban nemrégiben elfogadott CLOUD törvény lehetővé teszi a szövetségi hatóságok számára, hogy egy bírói határozat birtokában hozzáférhessenek az amerikai állampolgárok tengeren túli szervereken tárolt adataihoz is. Ennek kapcsán most az Európai Bizottság tett javaslatot a CLOUD törvény uniós változatának létrehozására, aminek alkalmazásával gyorsíthatják az adatokhoz való hozzáférést. Az EU-s törvényjavaslat értelmében az online szolgáltatóknak 10 napon belül - vészhelyzet esetén 6 órán belül - kell válaszolniuk a hatóságok megkeresésére, mely a meglévő európai nyomozási határozatban szereplő 120 napos határidőnél lényegesen gyorsabb eljárási folyamatot eredményezhet.  Az előterjesztés kizárólag az „elektronikus bizonyítékok” adatkörére vonatkozik, mint például az előfizető irányába történő kommunikáció, vagy a forgalmi adatok, lényegében olyan tárolt adatokra, amelyek a bűnügyi nyomozások szempontjából releváns információkkal szolgálhatnak a hatóságok számára, de semmi esetre sem engedélyezi az adatforgalom lehallgatását.

(www.engadget.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb