Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
ITU Amnesty International kiberkémkedés Új-Zéland Touch ID 3ve Ukrajna ajánlások Saipem tiltás Észtország vizsgálat CSDE Darknet Twitter Google Qwant SOHO bűnüldözési művelet mobil jelentés pénzintézetek Linux FLUSH+RELOAD WannaCry WolfSSL In Our Sites Szaúd-Arábia e-Személyi OpenSSH
 2018. április 18. 10:13

Az Egyesült Államokban nemrégiben elfogadott CLOUD törvény lehetővé teszi a szövetségi hatóságok számára, hogy egy bírói határozat birtokában hozzáférhessenek az állampolgárok tengerentúli szerevereken tárolt komminikációjához.

Bővebben

Az Egyesült Államokban nemrégiben elfogadott CLOUD törvény lehetővé teszi a szövetségi hatóságok számára, hogy egy bírói határozat birtokában hozzáférhessenek az amerikai állampolgárok tengeren túli szervereken tárolt adataihoz is. Ennek kapcsán most az Európai Bizottság tett javaslatot a CLOUD törvény uniós változatának létrehozására, aminek alkalmazásával gyorsíthatják az adatokhoz való hozzáférést. Az EU-s törvényjavaslat értelmében az online szolgáltatóknak 10 napon belül - vészhelyzet esetén 6 órán belül - kell válaszolniuk a hatóságok megkeresésére, mely a meglévő európai nyomozási határozatban szereplő 120 napos határidőnél lényegesen gyorsabb eljárási folyamatot eredményezhet.  Az előterjesztés kizárólag az „elektronikus bizonyítékok” adatkörére vonatkozik, mint például az előfizető irányába történő kommunikáció, vagy a forgalmi adatok, lényegében olyan tárolt adatokra, amelyek a bűnügyi nyomozások szempontjából releváns információkkal szolgálhatnak a hatóságok számára, de semmi esetre sem engedélyezi az adatforgalom lehallgatását.

(www.engadget.com)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb