Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Foxconn kormányzat e-szavazórendszer US-CERT brute force Roskomnadzor Sisyphus Animoto NOYB NGO CERT MyFitnessPal Air Europa Ausztrália ShareThis Dubsmash Medicall ENSZ Creep Exploit Kit alkalmazás HTTPS Flash Europol Fallout Exploit Kit BSI RDP VirusTotal Egyesült Királyság biztonsági funkció együttműködés SIEM
 2018. február 26. 09:31

Az Egyesült Államok – habár kifejezetten szigorú határátlépési szabályokkal rendelkezik – nem ellenőrzi az e-útlevelekben található digitális aláírások érvényességét, mivel az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatala (CBP) nem rendelkezik az ehhez szükséges szoftverrel.

Bővebben

Az Egyesült Államok – habár kifejezetten szigorú határátlépési szabályokkal rendelkezik – nem ellenőrzi az e-útlevelekben található digitális aláírások érvényességét, mivel az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatala (CBP) nem rendelkezik az ehhez szükséges szoftverrel. Az e-útlevél kiváltása 2007 óta minden olyan külföldi állampolgár számára kötelező, akik a vízummentességi programban résztvevő országokból érkeznek. Az e-útlevélbe integrált chip több adat mellett egy digitális aláírást is tartalmaz, amely a kártya birtokosának azonosítására szolgál és nem hamisítható, mivel azt kizárólag a hatóságok képesek módosítani. Ron Wyden és Claire McCaskill szenátorok a CBP-nek címzett nyílt leveléből azonban az derül ki, hogy a határőrség munkatársai csak a chip-en tárolt adatok egy részét képesek ellenőrizni, a digitális aláírást azonban egy dedikált szoftver hiánya miatt nem. A CBP ráadásul legkorábban 2010-ben értesült a problémáról, mivel a Government Accountability Office (GAO) erre egy jelentésben felhívta a figyelmet. A szenátorok most azt kérik a CBP-től, hogy 2019. január 1-ig dolgozzanak ki egy tervet a megfelelő ellenőrzés bevezetéséhez.

www.bleepingcomputer.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb