Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
közösségi média Bankers Life Industroyer IFG szuperszámítógép zsarolóvírus Europol Proximus FIDO 2 WWW Transtelecom állami trójai webes sütik kódfejtés GDPR Darknet Kína Kamerka CNIIHM Customs and Excise Act 2018 Safari Sudpresse Gallmaker EU Digi automatizált szövegfeldolgozás adatmegosztás iPhone Cyber National Mission Force atomerőmű
 február 22. 10:29

35 amerikai államügyész írt alá egy nyílt levelet a Clarify Lawful Overseas Use of Data (CLOUD) törvényjavaslat elfogadásának sürgetéséről.

Bővebben

35 amerikai államügyész írt alá egy nyílt levelet a Clarify Lawful Overseas Use of Data (CLOUD) törvényjavaslat elfogadásának sürgetéséről. Ily módon lehetővé válik a szövetségi hatóságok számára, hogy egy bírói határozat birtokában hozzáférhessenek az állampolgárok tengerentúli szervereken tárolt e-mailjeihez és egyéb személyes kommunikációjához. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az FBI jogi felhatalmazást kérhet például egy kaliforniai bíróságtól, hogy megszerezhessen egy fájlt egy olyan San Franciscó-i szerverről, mely fizikálisan Franciaországban van, ezzel megkerülve a francia adatvédelmi törvényeket és jogrendszert. Emellett egy adatmegosztási megállapodás értelmében a törvényjavaslat a külföldi kormányok számára is lehetővé tenné, hogy azok az Államokban tartózkodó, nem-amerikai állampolgárokról információt kérjenek. Emberi és internetes jogokkal foglalkozó csoportok határozottan ellenzik a jogszabály elfogadását, arra hivatkozva, hogy ezzel az Egyesült Államok a világ minden táján megkönnyíti az állampolgárok utáni kémkedést. Maguk az államügyészek is úgy vélték, hogy a törvény túl nagy hatalmat biztosít a kormányok számára, ezért az utolsó bekezdésben megjegyzést tettek, miszerint az új jogszabály nem befolyásolhatja negatívan az elektronikus távközlési adatvédelmi törvény azon folyamatban lévő módosításait, melyek a fogyasztók védelmét erősítik.

(www.theregister.co.uk)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb