Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
kibervédelmi ügynökség dezinformáció RocketChat Ausztrália törvény kiberbiztosítás Google hirdetés Privacy International helyzetkép Harold T. Martin III IoT MbedTLS Telegram VirusTotal NSA kiberkémkedés együttműködés Svájc Kayak Modlishka NAT ProtonMail APT28 bizalmas dokumentumok RSA adatmegőrzés PayPal e-szavazás online propaganda
 2018. január 25. 09:59

A PCI SSC (Payment Card Industry Security Standards Council) biztonsági szakemberei aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a mobil point-of-sale (MPOS) rendszerek nem felelnek meg a kereskedelmi forgalomban használt bankkártya terminálok szigorú hardver követelményeinek, ezért bejelentettek egy új szabványt a kereskedők számára, ami javaslatot tesz arra vonatkozóan, hogy a fogyasztók kompromittálódás nélkül legyenek képesek fizetni a PIN kód használatával mobil eszközeiken keresztül is.

Bővebben

A PCI SSC (Payment Card Industry Security Standards Council) biztonsági szakemberei aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a mobil point-of-sale (MPOS) rendszerek nem felelnek meg a kereskedelmi forgalomban használt bankkártya terminálok szigorú hardver követelményeinek, ezért bejelentettek egy új szabványt a kereskedők számára, ami javaslatot tesz arra vonatkozóan, hogy a fogyasztók kompromittálódás nélkül legyenek képesek fizetni a PIN kód használatával mobil eszközeiken keresztül is. A szabvány négy kulcsfontosságú alapelve: a szolgáltatás folyamatos monitorozása; a PIN kód más számlaadatoktól történő elkülönítése; a szoftver és a PIN-beviteli alkalmazás integritásának biztosítása a common off-the-shelf (COTS) eszközön, valamint a PIN - és fiókadatok védelme a PCI által jóváhagyott biztonságos kártyaolvasó (SCRP) használatával, mely titkosítja a tranzakciós kapcsolatokat. A szabvány tartalmaz egy vizsgálati követelményekre vonatkozó dokumentumot is, melynek közzététele februárra várható.

(www.theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb