Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Pinterest Android Instagram CYOC ENISA Customs and Excise Act 2018 British Airways CrowdStrike eIDAS RPKI Törökország USA biztonsági esemény The_White_Company Money Tap Bundeswehr CIT Quadrat ESET Motherboard kiberhadviselés Pakisztán Snowden Ausztria LoJax rootkit dezinformáció Coinhive Microsoft Kaspersky Trickbot
 február 06. 12:13

Idén 2018. február 6-án kerül megrendezésre a Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day - SID), melynek idei jelmondata: „Alkoss, csatlakozz, tiszteld a másikat: a jobb internet veled kezdődik!”.

Bővebben

Idén 2018. február 6-án kerül megrendezésre a Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day - SID), melynek idei jelmondata: „Alkoss, csatlakozz, tiszteld a másikat: a jobb internet veled kezdődik!”.  A SID célja – összhangban az Európai Biztottság jobb internetet célzó stratégiájával – a biztonságosabb és felelősségteljesebb online technológia-használat hirdetése a fiatalkorúak számára. Az események során nem csupán az aktuális veszélyekre – például az online zaklatásra – hívják fel a figyelmet, hanem konkrét ajánlásokat is tesznek a biztonságosabb online jelenlét megvalósítása érdekében. A program 2004-ben indult az Európai Unió SafeBorders projekt részeként, mely az évek során túlnőtt az eredeti elképzelésen és mára világszerte mintegy 100 ország részvételével biztosítanak különböző programokat az érdeklődőknek. A program hivatalos, angol nyelvű weboldalán eljuthatunk a résztvevő országok listájához, amelyen az államok saját nyelvű weboldalához is találunk elérhetőséget. Itt tájékozódhatunk a programokról, kiadványokról.

 

ec.europa.eu
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb