Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
ICDS ajánlások pénzintézetek Supermicro UPnProxy privát böngészés káros alkalmazás India sérülékenység vizsgálat törvény kormányzat ESET NAT Adobe ColdFusion CoAP 5G disassembler közlemény Assistance and Access Bill Touch ID Kayak router GitHub CSDE internetes keresés SMB USA adatszivárgás Wired Harold T. Martin III
 2018. február 06. 12:13

Idén 2018. február 6-án kerül megrendezésre a Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day - SID), melynek idei jelmondata: „Alkoss, csatlakozz, tiszteld a másikat: a jobb internet veled kezdődik!”.

Bővebben

Idén 2018. február 6-án kerül megrendezésre a Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day - SID), melynek idei jelmondata: „Alkoss, csatlakozz, tiszteld a másikat: a jobb internet veled kezdődik!”.  A SID célja – összhangban az Európai Biztottság jobb internetet célzó stratégiájával – a biztonságosabb és felelősségteljesebb online technológia-használat hirdetése a fiatalkorúak számára. Az események során nem csupán az aktuális veszélyekre – például az online zaklatásra – hívják fel a figyelmet, hanem konkrét ajánlásokat is tesznek a biztonságosabb online jelenlét megvalósítása érdekében. A program 2004-ben indult az Európai Unió SafeBorders projekt részeként, mely az évek során túlnőtt az eredeti elképzelésen és mára világszerte mintegy 100 ország részvételével biztosítanak különböző programokat az érdeklődőknek. A program hivatalos, angol nyelvű weboldalán eljuthatunk a résztvevő országok listájához, amelyen az államok saját nyelvű weboldalához is találunk elérhetőséget. Itt tájékozódhatunk a programokról, kiadványokról.

 

ec.europa.eu
Kevesebb
 Ma, 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre, velük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb