Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
GandCrab kémprogram e-közigazgatás Franciaország Cloudflare unsend frissítés helyadatok CrowdStrike Google Play sérülékenységi adatbázis Flash alkalmazás Stuxnet Ransomware Oroszország Planetary DPI Proto backdoor Secutech Kifejezés eltávolítása: Cyber-Telecom Crime Report 2019 Cyber-Telecom Crime Report 2019 GoBrut brute force adatszivárgás IT biztonság zsarolóvírus Stuxshop biztonsági funkció válságkezelés
 2018. január 09. 14:50

Az amerikai Vám- és Határőrség számára új szabályozás lépett életbe múlt hét pénteken, a határátkelőhelyeken történő digitális eszközök vizsgálatára vonatkozóan.

Bővebben

Az amerikai Vám- és Határőrség számára új szabályozás lépett életbe múlt hét pénteken, a határátkelőhelyeken történő digitális eszközök vizsgálatára vonatkozóan. A közzétett új irányelvek értelmében a határőrök továbbra is végezhetnek alapszintű átvizsgálásokat, ami maga után vonhatja a digitális eszközök fizikai ellenőrzését is, például a képek vagy üzenetek megtekintését. Emellett ésszerű gyanú esetén mélyebb szintű vizsgálatra is módjuk van, például eszközök teljes adattartalmának felülvizsgálatára, másolására és elemzésére. Amennyiben a határőrök nem képesek ellenőrizni az eszközön tárolt adatokat, mert azok kóddal, titkosítással vagy egyéb biztonsági eljárással védettek, felszólíthatják az utasokat jelszavaik megadására. Az együttműködés megtagadása esetén az őrök – legfeljebb öt napig – vissza is tarthatják a készüléket.

(www.threatpost.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb