Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
APT Kamerka hírszerzés EZECOM biztonsági esemény Shodan sérülékenység RPKI UPnProxy kiberbűnözés In Our Sites helymeghatározás Symantec internetes keresés Pikinis RiskIQ fejlesztés Pakisztán terrorizmus Mojeek Japán FLUSH+RELOAD Signal IoT Facebook Microsoft szuperszámítógép titkosítás EternalBlue automatizált szövegfeldolgozás
 január 09. 14:50

Az amerikai Vám- és Határőrség számára új szabályozás lépett életbe múlt hét pénteken, a határátkelőhelyeken történő digitális eszközök vizsgálatára vonatkozóan.

Bővebben

Az amerikai Vám- és Határőrség számára új szabályozás lépett életbe múlt hét pénteken, a határátkelőhelyeken történő digitális eszközök vizsgálatára vonatkozóan. A közzétett új irányelvek értelmében a határőrök továbbra is végezhetnek alapszintű átvizsgálásokat, ami maga után vonhatja a digitális eszközök fizikai ellenőrzését is, például a képek vagy üzenetek megtekintését. Emellett ésszerű gyanú esetén mélyebb szintű vizsgálatra is módjuk van, például eszközök teljes adattartalmának felülvizsgálatára, másolására és elemzésére. Amennyiben a határőrök nem képesek ellenőrizni az eszközön tárolt adatokat, mert azok kóddal, titkosítással vagy egyéb biztonsági eljárással védettek, felszólíthatják az utasokat jelszavaik megadására. Az együttműködés megtagadása esetén az őrök – legfeljebb öt napig – vissza is tarthatják a készüléket.

(www.threatpost.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb