Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Opera FDD iCloud Portugália Vietnám Windows CSIRT Venezuela Ubiquiti ISC Málta törvénymódosítási tervezet Csehország Brave Browser szabvány GoBrut ujjlenyomat Patch Tuesday LastPass tanulmány BEUC fiókadatok GDPR adatvédelem pénzintézetek CSU Cloudflare törvény V4 Firefox
 2018. április 04. 11:20

Az ENISA kiadta első tanulmányát a kiberfenyegetés-felderítő szolgáltatásokról, az ún. Threat Intelligence platformokról (TIP).

Bővebben

Az ENISA kiadta első tanulmányát a kiberfenyegetés-felderítő szolgáltatásokról, az ún. Threat Intelligence platformokról (TIP). A tanulmány célja, hogy azonosítsa a jelenleg elérhető megoldásokban rejlő lehetőségeket és korlátokat, mivel a releváns, kontextusfüggő biztonsági információk nem csupán az eseménykezelő szervezetek, hanem bármely mai, modern vállalat számára is alapvető fontossággal bírnak. Az elemzés részletes áttekintést ad a platformok felhasználóiról, a TIP-ek főbb funkcionális területeiről, valamint a különböző feladatokat ellátó IT-biztonsági csoportok (CTI-k, SOC-ok, CSIRT/CERT-ek, stb.) által használt TIP-ek jelenlegi helyzetéről. A jelentés számos javítóintézkedést és ajánlást fogalmaz meg, például a vállalatok számára javasolják, hogy a megfelelő TIP kiválasztásához fókuszáljanak a saját specifikus követelményeikre, emellett felhívják a figyelmet az ingyenes megoldásokra, amelyeket célszerű megvizsgálni, mielőtt egy költséges szolgáltatás mellett döntenének.

(www.enisa.europa.eu)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb