Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Guri NVD Emotet NATO ENISA felhasználói fiók felhőszolgáltatás brute force spam Microsoft tiltás Shodan Petro Rabigh Resecurity Palo Alto Málta StealthWorker álhírek Android Secutech ujjlenyomat sérülékenység Spotify Zero-knowledge proof Momentive CyberLens biztonsági eszköz OpEdNews 5G kibertámadás
 2018. április 09. 08:25

Múlt hét pénteken az orosz kormányzat pert indított annak érdekében, hogy korlátozza a Telegram üzenetküldő alkalmazást az országban, mivel a cég nem felel meg a törvényi előírásoknak.

Bővebben

Múlt hét pénteken az orosz kormányzat pert indított annak érdekében, hogy korlátozza a Telegram üzenetküldő alkalmazást az országban, mivel a cég nem felel meg a törvényi előírásoknak. A csevegő platform és a Roskomnadzor közötti vita még 2017 során kezdődött, amikor az orosz médiafelügyeleti szervezet betiltással fenyegette meg a népszerű csevegő platformot, amiért a cég nem működött együtt a Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSB) egy terrortámadás kivizsgálásában. A még 2016-ban elfogadott jogszabályok alapján ugyanis az országon belül működő üzenetküldő szolgáltatásoknak biztosítaniuk kell a hatóságok számára az üzenetek visszafejthetőségét, a Telegram alapítója ugyanakkor ezt etikai és – a végponttól végpontig terjedő titkosítás miatt – technikai korlátokra hivatkozva elutasította. Amennyiben a Telegram kitiltásra kerül az országból, a belföldi internetszolgáltatóknak feketelistára kell tenniük a platform által használt domain-eket és IP címeket. Komoly figyelem övezi az esetet, mivel ennek kimenetele hatással lehet a hasonló helyzetben lévő vállalatokra, így például a Facebook-ra is, akik  nemrégiben visszautasították, hogy az orosz felhasználók adatait az országon belül tárolják.

(www.engadget.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb