Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
TLS Belgium Animoto kibervédelmi szervezet Creep Exploit Kit Norvégia káros kód NIS Cyberscoop Swiss Post sérülékenység vizsgálat EU Law Enforcement Emergency Response Protocol dezinformáció CSIRT légi közlekedés UNACEV2.dll oktatás ausztrál parlament CTI Mozilla adatlopás Magyarország képkereső ENISA cenzúra ProtonMail GfyCat UAC etikai normák GPS
 2018. február 01. 11:33

A Google 2017 során több, mint 700 000 rossz, vagy rosszindulatú alkalmazást távolított el a Play Áruházból, emellett 100 000 káros tevékenységet folytató fejlesztői fiókot is kitiltott, ami a megelőző évhez képest 70%-os növekedést jelent - derült ki a Google kedden nyilvánosságra  hozott éves összefoglalójából.

Bővebben

A Google 2017 során több, mint 700 000 rossz, vagy rosszindulatú alkalmazást távolított el a Play Áruházból, emellett 100 000 káros tevékenységet folytató fejlesztői fiókot is kitiltott, ami a megelőző évhez képest 70%-os növekedést jelent - derült ki a Google kedden nyilvánosságra  hozott éves összefoglalójából. A Google Play termékmenedzsere, Andrew Ahn a jelentésben arra is kitért, hogy a legtöbb eltávolított alkalmazás egy népszerű program kompromittált változata volt, ugyanis a támadók figyelemmel kísérik a keresések során megadott kulcsszavakat, például gyakoriak voltak a fertőzött pornográf- és a szélsőséges tartamú appok, melyekből a tavalyi év során 10 000-et távolítottak el az Áruházból. A Google Play Protect bevezetése óta megfigyelhető, hogy egyre kevesebb problémát okoznak az ún. 'potenciálisan káros alkalmazások' (Potentially Harmful Applications - PHA), amelyek száma a 2016-os évvhez képest tizededére csökkent.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb