Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
GitHub Coinhive Hezbollah személyes adatok védelme DHS Chrome DDE ESET eIDAS Egyesült Királyság Sepio Systems SINET Törökország cenzúra Webroot arcfelismerés WeChat Pay átláthatósági jelentés MI NotPetya Crysis/Dharma helymeghatározás IP kamera British Airways blokklánc technológia Svájc Google Play Ausztria Open Data Initiative Yossi Appleboum
 február 01. 11:33

A Google 2017 során több, mint 700 000 rossz, vagy rosszindulatú alkalmazást távolított el a Play Áruházból, emellett 100 000 káros tevékenységet folytató fejlesztői fiókot is kitiltott, ami a megelőző évhez képest 70%-os növekedést jelent - derült ki a Google kedden nyilvánosságra  hozott éves összefoglalójából.

Bővebben

A Google 2017 során több, mint 700 000 rossz, vagy rosszindulatú alkalmazást távolított el a Play Áruházból, emellett 100 000 káros tevékenységet folytató fejlesztői fiókot is kitiltott, ami a megelőző évhez képest 70%-os növekedést jelent - derült ki a Google kedden nyilvánosságra  hozott éves összefoglalójából. A Google Play termékmenedzsere, Andrew Ahn a jelentésben arra is kitért, hogy a legtöbb eltávolított alkalmazás egy népszerű program kompromittált változata volt, ugyanis a támadók figyelemmel kísérik a keresések során megadott kulcsszavakat, például gyakoriak voltak a fertőzött pornográf- és a szélsőséges tartamú appok, melyekből a tavalyi év során 10 000-et távolítottak el az Áruházból. A Google Play Protect bevezetése óta megfigyelhető, hogy egyre kevesebb problémát okoznak az ún. 'potenciálisan káros alkalmazások' (Potentially Harmful Applications - PHA), amelyek száma a 2016-os évvhez képest tizededére csökkent.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb