Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
fejlesztés RSA Kayak cenzúra biometrikus azonosítás hirdetés SEC Consult Pentagon Hollandia Amnesty International Diffie-Hellman Csehország ZTE Egyesült Államok privát böngészés Symantec The Shadow Brokers Optimization Battery MSP ZDNet Apple Pay Anti-Botnet Guide Mojeek hadsereg Németország NATO Dél-Korea Turla Japán GHIDRA
 2018. március 26. 11:03

Az Egyesült Államok Kongresszusa múlt hét csütörtökön elfogadta a 2018-as évre vonatkozó, mintegy 2 232 oldalas költségvetési rendeletet (Omnibus Spending Bill).

Bővebben

Az Egyesült Államok Kongresszusa múlt hét csütörtökön elfogadta a 2018-as évre vonatkozó, mintegy 2 232 oldalas költségvetési rendeletet (Omnibus Spending Bill). Ez magába foglalja a még februárban bemutatott CLOUD (Clarifying Lawful Overseas Use of Data Act) törvényt is, mely lehetővé tenné a szövetségi hatóságok számára, hogy hozzáférjenek az amerikai állampolgárok külföldi szervereken tárolt adataihoz, ugyanakkor azt is biztosítaná, hogy a külföldi szervektől érkező, hasonló igények kiszolgálása is egyszerűsödjön. A Microsoft elnöke, Brad Smith üdvözölte a CLOUD törvény a költségvetési rendeletbe való beemelését, amit „kulcsfontosságú előrelépésnek” titulált egy immár négy éve elhúzódó, a tech óriás és az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) közötti jogvitával kapcsolatban.

(www.geekwire.com)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb