Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
UNACEV2.dll CyberLens légi közlekedés RAPEX HTTPS adatszivárgás Norvégia gyakorlat NextDefense Microsoft iCloud kibervédelem Egyesült Államok BEUC Independent Security Evaluators kibertámadás Artsy Southwest RDP Transavia Ukrajna GPS kiberkémkedés Magyarország FSB ShareThis digitalizációs projekt Instagram Medicall nyílt forráskódú szoftver
 2018. március 26. 11:03

Az Egyesült Államok Kongresszusa múlt hét csütörtökön elfogadta a 2018-as évre vonatkozó, mintegy 2 232 oldalas költségvetési rendeletet (Omnibus Spending Bill).

Bővebben

Az Egyesült Államok Kongresszusa múlt hét csütörtökön elfogadta a 2018-as évre vonatkozó, mintegy 2 232 oldalas költségvetési rendeletet (Omnibus Spending Bill). Ez magába foglalja a még februárban bemutatott CLOUD (Clarifying Lawful Overseas Use of Data Act) törvényt is, mely lehetővé tenné a szövetségi hatóságok számára, hogy hozzáférjenek az amerikai állampolgárok külföldi szervereken tárolt adataihoz, ugyanakkor azt is biztosítaná, hogy a külföldi szervektől érkező, hasonló igények kiszolgálása is egyszerűsödjön. A Microsoft elnöke, Brad Smith üdvözölte a CLOUD törvény a költségvetési rendeletbe való beemelését, amit „kulcsfontosságú előrelépésnek” titulált egy immár négy éve elhúzódó, a tech óriás és az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) közötti jogvitával kapcsolatban.

(www.geekwire.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb