Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Oroszország visszaélés Hezbollah Commonwealth Bank of Australia Yanjun Xu ADAS kiberbűnözés automatizált szövegfeldolgozás Jigsaw GCHQ WeChat Pay közösségi média Inrupt fenyegetés Brexit SamSam Azure Apple kiberkémkedés alkalmazás MI zsarolóvírus Franciaország Ignite Kína bírság Triton/TriSIS NIS ESET szuperszámítógép
 március 26. 11:03

Az Egyesült Államok Kongresszusa múlt hét csütörtökön elfogadta a 2018-as évre vonatkozó, mintegy 2 232 oldalas költségvetési rendeletet (Omnibus Spending Bill).

Bővebben

Az Egyesült Államok Kongresszusa múlt hét csütörtökön elfogadta a 2018-as évre vonatkozó, mintegy 2 232 oldalas költségvetési rendeletet (Omnibus Spending Bill). Ez magába foglalja a még februárban bemutatott CLOUD (Clarifying Lawful Overseas Use of Data Act) törvényt is, mely lehetővé tenné a szövetségi hatóságok számára, hogy hozzáférjenek az amerikai állampolgárok külföldi szervereken tárolt adataihoz, ugyanakkor azt is biztosítaná, hogy a külföldi szervektől érkező, hasonló igények kiszolgálása is egyszerűsödjön. A Microsoft elnöke, Brad Smith üdvözölte a CLOUD törvény a költségvetési rendeletbe való beemelését, amit „kulcsfontosságú előrelépésnek” titulált egy immár négy éve elhúzódó, a tech óriás és az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) közötti jogvitával kapcsolatban.

(www.geekwire.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb