Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Open Data Initiative Gallmaker Twitter eIDAS WWW Operation Socialist Cyclane Izrael adatszivárgás Google Maps Industroyer együttműködés GhostMiner Irán iPhone Trend Micro ThousandEyes Youtube kiber egyezmény bizalmi szolgáltatók hírszerzés automatizált szövegfeldolgozás BGP Telebots Amazon megfigyelés Oesterreichische Kontrollbank Inrupt Symantec Google+
 április 10. 16:08

A tech cégek évek óta igyekeznek kiváltani a jelszavak használatát a weben.

Bővebben

A tech cégek évek óta igyekeznek kiváltani a jelszavak használatát a weben, a FIDO Szövetség és a World Wide Web Konzorcium ennek kapcsán kidolgozott egy új webes hitelesítési szabványt (Web Authentication: An API for accessing Public Key Credentials - WebAuthn), amely lehetővé teszi valóban egyedi titkosított hitelesítő adatok használatát minden webes szolgáltatáshoz. Mindemellett a megszokott technológiák, mint az ujjlenyomat olvasók, a kamerák és az USB kulcsok továbbra is használhatók lesznek, és akár a jelszavakat is megtarthatjuk. A Google, a Microsoft, a Mozilla és az Opera mind jelezték, hogy elkötelezettek az új technológia implementálásában, sőt, a Firefoxban már jelenleg is támogatott.

www.engadget.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb