Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Whitepages CyberTrace Netcraft kiberbiztonság backdoor böngésző bővítmény WinRAR törvényjavaslat GoBrut Artsy bug DARPA Málta DataCamp törvény BookMate NIS breakout speed Norvégia operációs rendszer DeclarativeNetRequest Pdf olvasó Adobe Reader CheckPoint bug bounty informatikai tesztüzem stratégia BIND Youtube káros kód
 2018. április 10. 16:08

A tech cégek évek óta igyekeznek kiváltani a jelszavak használatát a weben.

Bővebben

A tech cégek évek óta igyekeznek kiváltani a jelszavak használatát a weben, a FIDO Szövetség és a World Wide Web Konzorcium ennek kapcsán kidolgozott egy új webes hitelesítési szabványt (Web Authentication: An API for accessing Public Key Credentials - WebAuthn), amely lehetővé teszi valóban egyedi titkosított hitelesítő adatok használatát minden webes szolgáltatáshoz. Mindemellett a megszokott technológiák, mint az ujjlenyomat olvasók, a kamerák és az USB kulcsok továbbra is használhatók lesznek, és akár a jelszavakat is megtarthatjuk. A Google, a Microsoft, a Mozilla és az Opera mind jelezték, hogy elkötelezettek az új technológia implementálásában, sőt, a Firefoxban már jelenleg is támogatott.

www.engadget.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb