Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Symantec Five Eyes Bundeswehr kódfejtés BGP adatbiztonság Motherboard együttműködés blokklánc technológia GitHub Szíria Ausztrália Facebook Digi kiberhadviselés Európai Unió The_White_Company Etherum illegális kriptovaluta bányászat kiberbűnözés MSS webes sütik NCSC SINET törvényjavaslat Ausztria Kambodzsa Android kiber egyezmény Sepio Systems
 október 01. 10:21

Az észt rendőrség 152 millió euróra perli a Gemaltót, amiért tavaly vissza kellett vonni az észt elektronikus személyigazolványokat egy biztonsági hiba miatt.

Bővebben

Az észt rendőrség 152 millió euróra perli a Gemaltót, amiért tavaly vissza kellett vonni az észt elektronikus személyigazolványokat egy biztonsági hiba miatt. Az észt Rendőrség és Határőrség (PPA) közleményben tudatta, hogy a Gemalto ugyan elkészítette az igazolványokhoz tartozó egyedi privát kulcsokat, ám a szerződésben vállaltakkal ellentétben elmulasztotta azokat beágyazni a kártyákon lévő chipbe, ami sérülékennyé tette a rendszert külső kibertámadásokkal szemben. Az észt kormányzat 2002 óta állt a céggel ─ és jogelődjével ─ szerződésben, ám a tavalyi történések után inkább a francia Idemiával állapodott meg. A Gamelto a Reuters megkeresésére a cikk publikálásáig nem reagált.

(www.reuters.com)
Kevesebb
Hasonló hírek
 július 09. 16:10

A 2017-es év több kihívást is tartogatott Észtország számára, több millió felhasználói azonosító szivárgott ki, és az észt digitális állam is súlyos csapást szenvedett el az elektronikus személyi igazolványokkal kapcsolatos sérülékenységek miatt.

Bővebben

A 2017-es év sok kihívást tartogatott Észtország számára, például több millió felhasználói azonosító szivárgott ki, és az észt digitális állam is súlyos csapást szenvedett el az elektronikus személyi igazolványokkal kapcsolatos sérülékenységek miatt. Az elmúlt évben a hatóságok mintegy 11 000 kiberbiztonsági incidenst rögzítettek, ami harmadával több, mint az előző évi. A regisztrált esetek közül 122 biztonsági esemény volt létfontosságú rendszerekkel kapcsolatos, ám ez még mindig kevesebb, mint az elmúlt három évben bármikor. Összességében elmondható, hogy az azonosított kiberincidensek száma évről évre növekszik Észtországban, amely azonban több tényező eredménye. Az okok között említhető, hogy a bűnözők egyre inkább kihasználják a „digitális életstílust”, emiatt egyre több a támadás, ezzel párhuzamosan a detektáló képesség is sokat fejlődött az országban, több vizsgálat pedig több találatot eredményez. Mindezek mellett azonban fontos kiemelni azt is, hogy a cégek egyre biztonságtudatosabbak, és egyre több anomáliát jelentenek. 

(www.ria.ee)
Kevesebb