Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
ENISA UPnP Genf kanton Windows internetes keresők PayPal bűnüldözési művelet DAFTA fejlesztés SBU The_White_Company Digi GCHQ DNS feloldás Shodan Hollandia kódfejtés Sofacy Proximus QUIC IETF Apple Pay Operation_Shaheen szavazás Turla OpenSSH HTTP EU GCSB megfigyelés
 április 23. 09:31

A január óta érvényben lévő szankcióra – miszerint a cég nem hirdethet a Twitteren – Eugene Kaspersky, a vállalat vezetője most nyílt levélben reagált.

Bővebben

A január óta érvényben lévő szankcióra – miszerint a cég nem hirdethet a Twitteren – Eugene Kaspersky, a vállalat vezetője most nyílt levélben reagált. Ebben visszautasítja a vádakat, miszerint megsértették volna a Twitter hirdetési, vagy bármilyen más szabályzatát, ezért önkényes cenzúrának tartja a döntést és nagyobb átláthatóságra szólította fel a platformot. Jelezte azt is, hogy kedvező fordulat esetén sem kívánják hirdetésre használni a közösségi oldalt, amely Kaspersky szerint eddig sem volt jelentős mértékű. Az erre szánt összeget inkább az Electronic Frontier Foundation (EFF) digitális jogvédő szervezetnek szánják, akik szerinte sokat tesznek az online cenzúra ellen. A Twitter közleményben reagált a posztra, amiben az amerikai Belbiztonsági Minisztérium által hozott tavalyi közleményre hivatkoznak, melyben kitiltották a cég termékeit az Egyesült Államok kormányzati rendszereiből, az orosz hírszerzéssel való feltételezett szoros kapcsolat miatt.

www.securityweek.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb