Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
3ve Microsoft internetes keresők jelentés Irán RocketChat ISAC ENSZ mobil In Our Sites Apple CoreTLS közösségi média ZTE GDPR.eu Egyesült Államok MbedTLS USB NATO CoAP GitHub szavazás Finnország CSDE hírszerzés EU trendek dezinformáció bizalmas dokumentumok Új-Zéland Six4Three
 2018. január 30. 08:45

Az ENISA is csatlakozott az Európai Tanács 47 országához az Európai Adatvédelmi Nap (European Data Protection Day) 12. évfordulójának megünnepléséhez 2018. január 28-án.

Bővebben

Az ENISA is csatlakozott az Európai Tanács 47 országához az Európai Adatvédelmi Nap (European Data Protection Day) 12. évfordulójának megünnepléséhez 2018. január 28-án. Az ügynökség ennek kapcsán (is) igyekszik hangsúlyozni a 'privacy-by-design' szemléletet, valamint a személyes adatok biztonságos feldolgozása terén végzett kutatásainak eredményeit. Legfrissebb jelentésében ("ENISA report on privacy and data protection in mobile apps") az alkalmazásfejlesztői környezet jellemzőivel és a GDPR technikai implementációjával foglalkozik. A jelentés kiemeli, hogy olyan bővíthető módszertanokra és bevált gyakorlatokra van szükség, melyek segíthetnek az adatvédelmi követelmények, a mai alkalmazás-tervezésbe való integrálásában, miközben növelik a használhatóságot. Emellett az "ENISA handbook on security of personal data processing" képében gyakorlat orientált esettanulmányokkal egészítette ki a korábbi kis- és középvállalkozások számára készült kockázatkezelési és biztonsági intézkedéseket tartalmazó anyagát is.

(www.enisa.europa.eu)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb