Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
helyzetkép GitLab böngésző bővítmény NICT Zurich bizalmas dokumentumok fenyegetés felderítés kiberbiztonság ICDS GfyCat Franciaország Dubsmash alkalmazás légi közlekedés Oroszország breakout speed Instagram kibervédelem FreeRDP sérülékenység adatmegőrzés Harold T. Martin III Ubiquiti biztonsági funkció Check Point Apple APT39 FireEye Adrian Bednarek kétfaktoros autentikáció
 2018. február 26. 11:56

Az Android P (Android 9.0) már blokkolni fogja, hogy a háttérben futó alkalmazások hozzáférjenek a készülék kamerájához, illetve mikrofonjához.

Bővebben

Az Android P már blokkolni fogja, hogy a háttérben futó alkalmazások hozzáférjenek a készülék kamerájához, illetve mikrofonjához. A rosszindulatú szoftverek egyes változatai (kémprogramok) ugyanis képesek arra, hogy a készülék kamerájának segítségével képeket készítsenek az áldozatok környezetéről, vagy rögzítsék az eszköz közelében zajló beszélgetéseket, melyeket továbbítanak a támadóknak. Ezeket a technikákat már 4-5 éve használják adatgyűjtésre, ezért sokak szerint meglepő, hogy az Android forráskódot gondozó szervezet (AOSP) miért csak most áll elő a védekezési megoldással. A hírek szerint a módosítást múlt hét hétfőn hagyták jóvá és már integrálták is az Android forráskódjába. A felhasználók és a fejlesztők legkorábban májusban tesztelhetik az Android P-t, melynek béta verziója nyáron válhat elérhetővé, a végleges verzió megjelenése pedig nagyjából augusztus végére, szeptember elejére várható.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb