Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Europol alkalmazás biztonság online propaganda RDP NCSA malware Gnosticplayers Edge internet szolgáltatók Android The Information FBI Modlishka Dream Market Opera DNS Signal Ukrajna Vietnám Ubiquiti CERT e-szavazórendszer NCSC DataCamp fenyegetés Shodan USA Chrome Dél-Korea GfyCat
 2018. január 16. 15:55

Jordan Evan Bloom, egy kanadai férfi azért áll bíróság elé, mert olyan weboldalt üzemeltetett (leakedsource.com), amelyen érzékeny személyes információkat, többek között e-mail címeket és jelszavakat tárolt és árult.

Bővebben

Jordan Evan Bloom, egy kanadai férfi azért áll bíróság elé, mert olyan weboldalt üzemeltetett (leakedsource.com), amelyen érzékeny személyes információkat, többek között e-mail címeket és jelszavakat tárolt és árult. Ezek a – közel 3 milliárd felhasználói fiókra vonatkozó – személyes adatok más nagy adatszivárgási incidensekből (pl.: LinkedIn, Ashley Madison) származtak, amelyeket felhasználva a vád szerint mintegy 247 000 kanadai dollár (~50 millió forint) haszonra tett szert. A hatóságok felhívták arra a figyelmet, hogy a korábbi szivárgásokból származó felhasználói adatok továbbra is használhatóak lehetnek, amennyiben a szivárgásban érintett felhasználó ugyanazt a felhasználónév és jelszó párost használta más oldalakon is. Az akció nemzetközi összefogással, a holland rendőrség és az FBI közreműködésével zajlott.

www.securityweek.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb